Boc: Se lucrează la argumentarea cererii pentru obţinerea banilor din Fondul de Solidaritate al UE

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă la Galaţi, unde participă la şedinţa Comitetului pentru situaţii de urgenţă, că în prezent se lucrează la argumentarea cererii pentru obţinerea unui sprijin financiar din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Boc: Se lucrează la argumentarea cererii pentru obţinerea banilor din Fondul de Solidaritate al UE

Boc: Se lucrează la argumentarea cererii pentru obţinerea banilor din Fondul de Solidaritate al UE (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Premierul a declarat că, în acest sens, a solicitat prefecţilor să inventarieze pagubele produse de inundaţiile puternice din ultima perioadă.

Emil Boc a mai spus că la nivel naţional există 700 de locuinţe modulare care pot fi puse la dispoziţia sinistraţilor.

Premierul Emil Boc se află la Galaţi, unde participă la şedinţa Comitetului pentru situaţii de urgenţă, la care au fost prezenţi prefecţii judeţelor Galaţi, tulcea şi Brăila şi unde se discută planul de măsuri ce trebuie luate în cazul producerii unor inundaţii în zonele respective.

Din municipiul Galaţi, Emil Boc se va deplasa în localitatea gălăţeană Şendreni, unde echipele de intervenţie au lucrat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ridicarea unui al treilea dig de protecţie a localităţii, în prelungirea celui exerimental, montat vineri.

Întrucât râul Siret încă pune probleme, în noaptea de vineri spre sâmbătă, zeci de pompieri, jandarmi, militari şi voluntari au lucrat, în localitatea Şendreni, la construcţia unui al treilea dig de protecţie a comunei, folosind aproximativ 400 de tone de zgură, donată de Combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi. Digul a fost realizat în prelungirea celui experimental, montat vineri, la Şendreni, fiind vorba despre trei - patru kilometri de dig pentru apărarea de inundaţii a o sută de case care sunt în pericol să fie inundate.

Deocamdată, apele Siretului, al cărui nivel este staţionar, de vineri, la Şendreni, la 712 centimetri, nu au depăşit nici primul dig din saci cu pământ, la care s-a lucrat timp de cinci zile. Totuşi, Siretul a inundat, în afară de DN 2 B şi linia CFR Galaţi - Tecuci şi triajul CFR Movileni, un teren de sport, un atelier de tâîmplărie şi un rezervor de ulei, toate trei din Şendreni.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi şi jandarmii au instalat vineri un dig experimental, brevetat, în localitatea Şendreni, astfel încât apele Siretului să nu inunde casele, digul fiind adus de o firmă privată din Baia Mare.

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Cosmin Păun, firma intenţiona să ducă digul la Săuceşti, în Bacău, însă în cele din urmă s-a luat decizia montării digului în localitatea Şendreni.

Digul, format din parapeţi cu o înălţime de 1,2 metri, a fost montat pe o lungime de 900 de metri şi va apăra astfel cele o sută de locuinţe aflate în zona de risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici