- Home
- Social
- ALBA IULIA, (15.11.2011, 14:56)
- Szasz Jutka , Dan Lungu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc şi Boagiu au inaugurat un nou şantier al autostrăzii Orăştie-Sibiu
Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat, marţi, la Lancrăm, judeţul Alba, şantierul de construcţie a lotului 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu, investiţie care se ridică la aproximativ 90 de milioane de euro fără TVA.
Urmărește
834 afișări
Boc şi Boagiu au inaugurat un nou şantier al autostrăzii Orăştie-Sibiu (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax foto)
Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au venit la Lancrăm cu elicopterul, evitând să treacă prin municipiul Sebeş, localitatea în care se întâlnesc DN 1 şi DN 7 şi care este considerată printre cele mai aglomerate din România.
Cei doi oficiali au fost aşteptaţi pe şantierul deschis în zona Sebeşului pentru construcţia lotului 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu de lideri democrat-liberali, primari şi şefi de instituţii ai PDL din Alba, printre care preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, primarul din Sebeş, Mugurel Sârbu, şi senatorul democrat-liberal de Alba Nicolae Dobra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Boc a declarat, după ce a inspectat stadiul de început al lucrărilor, că în România vor fi, până la sfârşitul acestui an, 122 de kilometri de autostradă pe care se va putea circula.
"Câţi kilometri a făcut guvernarea în 2004 - 2008? Cinci kilometri de autostradă. Câţi kilometri de autostradă sunt astăzi pe care se circulă? Pe 90 de kilometri. Vor mai fi gata încă 32 - Arad - Timişoara. Deci vom avea până la sfârşitul anului 122 de kilometri de autostradă pe care se circulă. Asta înseamnă că s-au investit bani corect în infrastructură şi locuri de muncă", a spus Boc.
Lotul 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu traversează judeţul Alba, având o lungime de 19,75 de kilometri.
Lucrarea este contractată în asociere de companiile de construcţii Straco Grup şi Studio Corona SRL Civil Engineering şi are ca termen de execuţie luna aprilie a anului 2013.
Lotul 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu porneşte de la kilometrul 24+110, la nodul rutier Sebeş Vest, şi se intersectează cu Drumul Judeţean 106 K după care se înscrie în spaţiul dintre linia de cale ferată 210 Sibiu - Vinţu de Jos şi DN 1/ DN 7, cu finalul la intersecţia cu Drumul Judeţean 106 I, lângă Cunţa, din judeţul Alba, de unde începe lotul 3 al autostrăzii. Tronsonul cuprinde trei noduri rutiere: nodul rutier Lancrăm, la kilometrul 27+075, nodul rutier Sebeş Est, la kilometrul 32+650, şi nodul rutier Cunţa, la kilometrul 43+855.
Contractul de proiectare şi execuţie al acestui tronson se ridică la 377.780.208,81 lei (fără TVA), respectiv aproximativ 90 de milioane de euro.
În septembrie, Comisia Europeană (CE) a aprobat finanţarea nemarbursabilă din fonduri europene pentru construcţia autostrăzilor Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu, proiecte de 850,7 milioane euro şi o lungime totală de 121,8 kilometri.
Construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu, în lungime de 82,07 kilometri, va costa 610,45 de milioane de euro, din care 510,15 milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile de la UE. Proiectul prevede construcţia a nouă poduri, trei viaducte, 25 de pasaje, opt noduri rutiere, a două centre de întreţinere şi a patru zone de servicii, termenul de finalizare fiind 2013.
În 21 octombrie, premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat lucrările la autostrada Sibiu - Orăştie în judeţul Sibiu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe