- Home
- Social
- (08.02.2024, 06:36)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boeing: accidentul Alaska Airlines, cu uşa explodată în zbor, riscă să fie repetat pe alte avioane 737
Preşedintele NTSB, agenţia guvernamentală americană care investighează accidentele aviatice, a spus acest lucru într-un interviu.
Urmărește
1039 afișări
Boeing: accidentul Alaska Airlines, cu uşa explodată în zbor, riscă să fie repetat pe alte avioane 737
Jennifer Homendy, preşedintele National Transportation Safety Board (agenţia independentă de investigaţie a guvernului SUA privind accidentele în care sunt implicate avioane), a declarat într-un interviu pentru CNN că problema care a provocat explozia uşii Boeing 737 Max 9 Alaska Airlines la câteva minute după decolare, pe 5 ianuariem s-ar putea întâmpla din nou.
Lipseau şuruburile care ţineau uşa. Problemă pe linia de asamblare
„Desigur, aşa ceva s-ar putea întâmpla din nou”, a spus Homendy, adăugând: „De aceea există NTSB, pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată”. Comentariile sale au venit la o zi după publicarea unui raport preliminar asupra anchetei accidentului Alaska Airlines, care a constatat că dovezile indică absenţa celor patru şuruburi necesare pentru a ţine uşa pe loc în timpul zborului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
„Nu există nicio posibilitate ca avionul să fi fost livrat cu şuruburi critice pentru siguranţă”, a spus Homendy, remarcând: „Este o problemă pe linia de asamblare”. Cu toate acestea, în ciuda declaraţiilor puternice, Homendy a spus că nu se teme să urce pe un 737 Max 9: „Nu aş avea nicio problemă să zbor cu un Max 9 mâine”,
Potrivit lui Homendy, există o problemă care depăşeşte avionul implicat în prăbuşirea Alaska Airlines: „Asta investigăm în acest moment... pentru a identifica deficienţele şi a ne asigura că aceste cazuri nu se mai repetă”.
În urmă cu două zile, Boeing a descoperit o altă problemă la unele fuselaje ale avioanelor sale 737, care ar putea duce la întârzierea livrării a aproximativ 50 de avioane. Şeful companiei aeriene Emirates, Sir Tim Clark, a avertizat compania cu un ultimatum şi a adăugat că a observat o „scădere progresivă” a performanţei acesteia (Emirates este unul dintre cei mai mari clienţi ai Boeing).
Situaţia aeronavelor 737 Max în Europa
Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a subliniat că nicio companie din statele membre UE nu are în flotă 737 Max 9. Acţiunile Boeing Co au scăzut deja cu 20% în acest an.
Autoritatea de reglementare a aviaţiei din SUA a permis avioanelor Boeing 737 Max 9 să-şi reia zborul după inspecţii, dar a interzis producătorului de avioane să îşi extindă producţia. Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a pus la sol 171 de avioane Boeing 737 Max 9 după cazul Alaska Airlines.
În 2018, un accident similar cu cel care a avut loc luna trecută a implicat un model mai vechi Boeing 737 operat de Southwest Airlines. Resturile de la o defecţiune a motorului au spart una dintre ferestrele cabinei în timp ce avionul a călătorit la 32.000 de picioare. Rezultatul a fost că o pasageră a fost parţial aspirată pe geam şi a murit din cauza rănilor.
Recordul de siguranţă al companiei a fost, de asemenea, afectat de două accidente care au avut loc la sfârşitul anului 2018 în largul coastei Indoneziei şi la începutul lui 2019 în largul capitalei Etiopiei Addis Abeba. Un total de 346 de persoane au murit în accidente, cauzate de software-ul defect de control al zborului.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe