Bogdan Ivan: O treime din funcţionari se vor pensiona în următorii 3 ani. Vor fi înlocuiţi de tehnologii AI

Peste o treime dintre funcţionarii publici se vor pensiona în următorii trei ani, conform datelor INS şi ANFP, scrie ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care adaugă că activitatea lor va fi preluată, acolo unde este posibil, de tehnologiile AI.

Urmărește
1147 afișări
Imaginea articolului Bogdan Ivan: O treime din funcţionari se vor pensiona în următorii 3 ani. Vor fi înlocuiţi de tehnologii AI

Bogdan Ivan: O treime din funcţionari se vor pensiona în următorii 3 ani. Vor fi înlocuiţi de tehnologii AI

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, susţine că Inteligenţa Artificială este viitorul economiei digitale globale, iar România este acum parte a acestui viitor, după ce Guvernul a aprobat joi Strategia Naţională de Inteligenţă Artificială.

Ministrul arată, într-o postare pe Facebook, că instituţiile publice vor putea folosi cele mai noi tehnologii pentru deveni mai eficiente.

„În plus, peste o treime dintre funcţionarii publici se vor pensiona în următorii 3 ani, conform datelor INS şi ANFP. Activitatea lor va fi preluată, acolo unde este posibil, de tehnologiile AI: implementăm deja un proiect de 20 de milioane de euro din fonduri PNRR pentru automatizarea proceselor de lucru în administraţia centrală, prin care 18 instituţii vor beneficia de soluţii de ultimă generaţie pentru optimizarea activităţii”, scrie Bogdan Ivan.

Acesta spune că, tot în şedinţa de ieri, Guvernul a aprobat şi actualizarea Legii 58/2023 privind securitatea cibernetică.

„Am definit clar şi explicit categoriile de entităţi cărora li se aplică legea, pentru a proteja infrastructura informatică a României. Este a doua actualizare a Legii privind securitatea şi apărarea cibernetică a României, după cea din luna ianuarie şi vom interveni pentru a consolida legislaţia de fiecare dată când avansurile tehnologice ar putea vulnerabiliza sistemele informatice ale instituţiilor faţă de atacurile cibernetice”, a adăugat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici