- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.01.2016, 15:10)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bogdan Stanoevici, demis din postul de secretar de stat al Ministerului Culturii: Am aflat de la şofer
Actorul Bogdan Stanoevici a fost demis din funcţia de secretar de stat al Ministerului Culturii şi, contact de MEDIAFAX, a declarat că a aflat despre acest lucru de la un şofer al instituţiei, exprimându-şi totodată dezamăgirea faţă de acţiunea ministrului Vlad Alexandrescu.
Urmărește
6723 afișări
Bogdan Stanoevici, demis din postul de secretar de stat al Ministerului Culturii: Am aflat de la şofer (Imagine: Răzvan Lupica/Mediafax Foto)
"Eu am aflat de la şofer, pe 30 decembrie, venind la birou. Nu am avut nicio discuţie cu ministrul. Cumva, mă aşteptam să se întâmple asta, deşi eu nu fac parte din niciun partid", a declarat Bogdan Stanoevici, marţi, pentru MEDIAFAX.
"Eram tehnocrat înainte să vină tehnocraţii", a mai spus Bogdan Stanoevici, precizând că este deranjat de modul în care s-au desfăşurat lucrurile. "Am fost extrem de dezamăgit. Nu ştiu unde este transparenţa despre care se tot vorbeşte acum în minister", a menţionat Stanoevici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Decizia privind eliberarea lui Bogdan Stanoevici din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii a fost semnată de premierul Dacian Cioloş şi a fost publicată, pe 29 decembrie, în Monitorul Oficial.
Bogdan Stanoevici a fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015, când a fost numit în această funcţie printr-o decizie luată de premierul de la momentul respectiv, Victor Ponta. Înainte de a ocupa această funcţie, Stanoevici a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. Demisia sa a fost cerută la momentul respectiv din cauza problemelor cu care s-a confruntat diaspora în a-şi exercita votul la alegerile prezidenţiale.
Citeşte şi: Stanoevici: Estimarea de 20 milioane euro pentru "Cuminţenia Pământului", falsă. Ministerul Culturii continuă negocierile
Bogdan Stanoevici este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Sania albastră", de Ioan Cărmăzan, "Noi, cei din linia întâi", de Sergiu Nicolaescu, "Tertium non datur", de Lucian Pintilie, şi "Cel ales", de Cristian Comeagă. Cu câteva luni înainte de Revoluţia din 1989, acesta a părăsit România, stabilindu-se în Franţa, unde şi-a continuat cariera actoricească. Stanoevici a revenit în România în anul 2011.
Pe de altă parte, odată cu înlăturarea lui Bogdan Stanoevici din conducerea Ministerului Culturii, şi Ortansa Luminiţa Constantin a fost eliberată din funcţia de secretar general adjunct pe care o deţinea temporar la Ministerul Culturii. O decizie în acest sens a fost publicată pe 29 decembrie, fiind semnată de premierul Dacian Cioloş, la propunerea instituţiei conduse de Vlad Alexandrescu.
"Există mai multe nume care se vehiculează pentru posturile de secretar de stat. Sper ca oamenii care vin să nu distrugă ce am realizat împreună cu Ionuţ Vulpescu (fostul ministru al Culturii, n.r.)", a mai spus Bogdan Stanoevici.
"Este foarte curios cum domnul ministru (Vlad Alexandrescu, n.r.) a adus consilieri foarte tineri, care nu au niciun fel de experienţă. De exemplu, Andrei Rus (critic de film şi profesor, n.r.), care a fost implicat într-un scandal, ce s-a soldat cu deschiderea unui dosar penal, consiliază pe probleme ale cinematografiei", a mai declarat Bogdan Stanoevici.
Citeşte şi: Sindicatul RADEF: Ministerul Culturii şi Stanoevici - vinovaţi pentru situaţia dezastruoasă a regiei
Stanoevici a făcut referire şi la faptul că actorul Anghel Damian, în vârstă de 24 de ani - fiul lui Laurenţiu Damian, care este directorul studioului Editura Video, care aparţine Ministerului Culturii -, a fost numit în funcţia de consilier pe probleme de teatru al ministrului Vlad Alexandrescu. "Parcă nu se punea problema de nepotism", a spus ironic Bogdan Stanoevici.
Totodată, Bogdan Stanoevici a spus că după plecarea din Ministerul Culturii îşi va continua activitatea şi ar putea candida la alegerile parlamentare.
În prezent, Ministerul Culturii are doi secretari de stat: Mihai Ghyka, numit recent în această funcţie de premierul Dacian Cioloş, şi Alexandru Oprean, care ocupă acest post din aprilie 2014, de pe vremea fostului Guvern Ponta.
Pe de altă parte, întreaga organigramă a Ministerului Culturii a fost modificată. În acest sens, Vlad Alexandrescu a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea privind noua structură organizatorică a instituţiei. Aceasta, potrivit ministrului, reflectă domeniile de activitate ale Ministerului Culturii în mod vizibil, transparent şi clar şi corespunde obiectivelor programului de guvernare.
Citeşte şi: Fostul ministru Stanoevici, contestat pentru votul din diaspora la alegerile prezidenţiale, a fost numit de Ponta secretar la Cultură
"Regândirea structurii prin crearea mai multor direcţii şi servicii în locul unor direcţii generale care reuneau domenii vaste, diverse şi care nu erau complementare, asigură, pe de o parte, vizibilitatea şi identificarea domeniilor de activitate, şi, pe de altă parte, operativitatea în îndeplinirea atribuţiilor ministerului, precum şi specializarea în procesul decizional", a spus Vlad Alexandrescu.
Până la momentul difuzării acestei ştiri, reprezentanţii Ministerului Culturii nu au răspuns întrebărilor adresate de agenţia MEDIAFAX privind reorganizarea instituţiei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe