Bomba de lângă ţeava de gaze. Explozibilul, găsit lângă un drum comunal

Pompierii din Vâlcea au ridicat, marţi, o bombă de aruncător, fără focos şi fără stabilizator, dar cu încărcătură de TNT, datând din Primul Război Mondial, găsită la marginea unui drum comunal, unde se efectuau lucrări pentru racordarea cu gaz a unei localităţi.

Urmărește
7810 afișări
Imaginea articolului Bomba de lângă ţeava de gaze. Explozibilul, găsit lângă un drum comunal

Bomba de lângă ţeava de gaze. Explozibilul, găsit lângă un drum comunal

Pompierii pirotehnicieni au intervenit pentru ridicarea unui element de muniţie neexplodată în localitatea Bujoreni din Vâlcea.

„La locul evenimentului s-au deplasat şi lucrători din cadrul poliţiei, care au asigurat zona până la sosirea pirotehnicienilor. Specialiştii ISU au constatat că obiectul se afla la marginea drumului comunal, unde se efectuau lucrări pentru racordarea cu gaz a localităţii. Bomba de aruncator (de provenienţă românească) de calibru 120 mm, fără focos şi fără stabilizator, dar cu încărcătură de TNT, datând din Primul Război Mondial, a fost ridicat şi va fi transportat în depozitul special destinat, ulterior urmând a fi distrus”, potrivit unui comunicat de presă al ISU Vâlcea.

Porotehniştii continuă cercetările pentru a se stabili dacă mai sunt alte elemente de muniţie în zona respectivă.

Potrivit sursei citate, nu au fost victime sau pagube materiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bombă,
pirotehnişti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici