Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate de două aeronave ruseşti deasupra Mării Barents

Două avioane B-52H Stratofortress ale Forţelor Aeriene ale SUA, repartizate la 2nd Bomb Wing, Barksdale Air Force Base, Louisiana, au ajuns duminică la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, România, pentru Bomber Task Force 24-4.

Urmărește
3519 afișări
Imaginea articolului Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate de două aeronave ruseşti deasupra Mării Barents

Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate de două aeronave ruseşti deasupra Mării Barents

În timp ce zburau în spaţiul aerian internaţional şi în conformitate cu dreptul internaţional, aeronavele americane B-52 au fost interceptate de două aeronave ruseşti deasupra Mării Barents la aproximativ 8 a.m., ora Europei Centrale, informează U.S. Air Forces in Europe.

Aeronavele americane nu şi-au schimbat cursul din cauza interceptării şi şi-au continuat planul de zbor fără incidente, permiţând aeronavelor B-52 să îşi îndeplinească misiunea planificată în prealabil, care includea integrarea alături de avioanele de luptă NATO înainte de aterizarea la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

B-52-urile vor opera ca Escadrila 20 Expediţionară de Bombardament şi se vor integra cu aliaţii NATO şi alţi parteneri internaţionali pentru sincronizarea capacităţilor şi asigurarea angajamentelor de securitate în zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.

Aceasta marchează prima dată când avioane de bombardament strategic ale SUA operează din România.

„În mediul global de astăzi, este vital să fim pregătiţi să furnizăm o gamă de capabilităţi durabile de la distanţe mari. Această formulă a Bomber Task Force oferă o oportunitate excelentă de a rafina tacticile, tehnicile şi procedurile noastre agile de angajare în luptă”, a declarat Gen. James Hecker, comandantul USAFE-AFAFRICA.

„Prin eforturile de colaborare cu aliaţii noştri, SUA permit forţelor noastre să combată ameninţările actuale şi viitoare”.

Statele Unite îşi demonstrează în mod obişnuit angajamentul faţă de aliaţii şi partenerii NATO prin misiuni BTF. Prin aceste misiuni, USAFE-AFAFRICA permite utilizarea dinamică a forţei în teatrul european, oferind predictibilitate strategică şi asigurare pentru aliaţi şi parteneri, contribuind în acelaşi timp la descurajare prin introducerea unei mai mari impredictibilităţi operaţionale pentru potenţialii adversari.

„Statele Unite sunt hotărâte să lucreze alături de aliaţii şi partenerii noştri din NATO de-a lungul flancului estic pentru a se asigura că dispunem de competenţele combinate şi de capacităţile de coordonare necesare pentru a menţine siguranţa, securitatea şi stabilitatea regională”, a declarat Hecker.

Desfăşurările regulate şi de rutină ale bombardierelor strategice americane demonstrează modul în care SUA şi NATO sunt pregătite, poziţionate şi bine pregătite să se integreze cu aliaţii şi partenerii din ţările gazdă pentru a descuraja ameninţările şi a apăra Alianţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici