- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.01.2015, 14:06)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bordea (CSM): Sistemul judiciar nu e pregătit să preia un milion de dosare, pe insolvenţa persoanei
Judecătorul CSM Adrian Bordea a declarat, miercuri, că sistemul judiciar nu este pregătit în acest moment să preia aproximativ un milion de dosare care ar rezulta din aplicarea insolovenţei persoanei fizice şi nu va avea cine să judece şi unde.
Urmărește
103 afișări
Bordea (CSM): Sistemul judiciar nu e pregătit să preia un milion de dosare, pe insolvenţa persoanei (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Bordea a făcut aceste precizări la dezbaterile din comisia juridică a Camerei Deputaţilor pe tema proiectului de lege privind insolvenţa persoanei fizice.
”La nivelul tribunalelor, volumul de activitate a fost de 565.611 de dosare la un număr de 1507 judecători, la nivelul Curţilor de Apel (...) au fost 257.000 de dosare la 817 magistraţi, iar judecătoriile au 1.422.000 de dosare la 2.058 de magistraţi. Dacă 800 mii sau un milion de dosare vor apărea în sistemul judiciar, evident că acesta nu va face faţă cu resursele actuale”, a spus Bordea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
El a mai arătat că insolvenţa persoanei fizice trebuie conexată cu rezolvarea infrastructurii, a numărului de personal din sistemul judiciar. ”Altfel nu va mai avea cine să judece şi unde să judece. Să aveţi în vedere numărul de judecători necesar, numărul de grefieri, spaţiile unde să se desfăşoare aceste activităţi”, a adăugat Bordea.
Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Liviu Stancu a precizat la dezbaterile din comisia juridică că la insolvenţa persoanei fizice trebuie asigurat un echilibru între debitori şi creditori.
”Este evidentă necesitatea reglementării situaţiei insolvenţie persoanei fizice numai că, dincolo de buna intenţie, avem o mare problemă şi anume că legea va produce efect numai dacă detaliile vor fi foarte bine reglementate. Când ajungem la detalii, avem de reglementat cea mai dificilă problemă, aceea de a realiza un echilibru între creditori şi debitori, a sferei de aplicare, a competenţei instanţelor de judecată. Trebuie o perioadă de analiză”, a apreciat Liviu Stancu.
Comisia juridică s-a reunit, miercuri, pentru a discuta pe tema insolvenţei persoanei fizice. La discuţii au fost prezenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate.
Comisia a decis să constituie o subcomisie care să lucreze până luni la forma unui proiect de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor interesate, CSM, MJ, ARB, BNR, ANPC, iar apoi membrii comisiei să înceapă dezbaterea pe această formă.
Citeşte şi:
Deputaţii jurişti formează o subcomisie care să lucreze la legea privind insolvenţa persoanei fizice
Membrii comisiei nu au ajuns la un acord pe care proiect de lege, din cele 4 aflate la comisie, să lucreze şi să adauge amendamente din celelalte, reprezentanţii PNL susţinând că trebuie să se înceapă cu proiectul PNL din 2010, în timp ce PSD susţine proiectul din 2014 al deputatului PSD Ana Birchal.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe