- Home
- Social
- BISTRIŢA, (12.03.2011, 15:53)
- Cristiana Sabau , Cristiana Sabau ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Botiş: Din buzunarul celor care muncesc se duc bani către cei care nu muncesc prin 202 canale
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că, în prezent, în România există 202 tipuri de prestaţii sociale, ceea ce înseamnă că "din buzunarul celor care muncesc se duc bani către cei care nu muncesc prin 202 canale".
Urmărește
23 afișări
Botiş: Din buzunarul celor care muncesc se duc bani către cei care nu muncesc prin 202 canale (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)
Potrivit lui Botiş, există 202 tipuri de prestaţii sociale, astfel că din banii celor care muncesc merg sume către cei care nu muncesc, prin 202 canale.
Ministrul a adăugat că a vorbit despre acest aspect cu sindicaliştii care protestau, vineri, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, spunându-le că protestează faţă de o lege (noul Cod al Muncii) care îi apără.
"Îl apară pe cel care munceşte şi îi spune celui care a lenevit că s-a terminat. Nu mai stai de la 10.00 până la 13.00 în crâşmă şi la 14.00 eşti obosit şi ai 25 de ani. Te duci la muncă! Şi vine cel care munceşte şi îl susţine pe cel care stă şi bea în crâşmă. Eu nu înţeleg lucrurile acestea", a spus Ioan Botiş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Transnistria fără căldură şi apă caldă după oprirea gazului rusesc
În opinia acestuia, dacă nu ar fi încurajată munca România s-ar întoarce în comuna primitivă.
Ministrul le-a atras atenţia oamenilor de afaceri cu care s-a întâlnit asupra competiţiei de la nivel mondial şi a prezentat cazul Chinei.
"Uitaţi-vă ce se întâmplă în Asia. Cum creşte China. Acolo nu se discută de Codul Muncii, de zile libere şi de protecţie socială. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest tip de competitivitate. La nivel global este o competiţie, este o competiţie la nivel european şi, din punctul meu de vedere, este important să transmit un semnal investitorilor că aici găsesc un mediu mai propice, că au relaţii flexibile de muncă şi anumite facilităţi fiscale", a adăugat ministrul.
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, i-a certat, vineri după-amiază, la Bistriţa, pe câţiva poştaşi care protestau faţă de noul Cod al Muncii, el cerându-le să nu le spună oamenilor "neadevăruri" şi explicându-le că ei sunt protejaţi prin contractul colectiv de muncă.
"Aveţi contract de muncă colectiv pentru 15 ani. Împotriva cui protestaţi? Pentru ce protestaţi, fiindcă sunteţi apăraţi 15 ani de acest contract colectiv de muncă. Liderii dumneavoastră l-au semnat. Toate drepturile sunt apărate acolo. Dacă acest contract vă protejează timp de 15 ani cu ce vă deranjează Codul Muncii? Spuneţi-mi! De ce? Punctual! Codul reglementează un spor de noapte pe care l-am crescut de la 15 la 25 la sută. Care e problema? Sporurile s-au prins în contractul colectiv. Nu sunt prinse în Codul Muncii, dar le negociaţi ca lideri cu cei care semnează contractul colectiv de muncă. Cine e liderul de sindicat care v-a negociat contractul?", a întrebat Botiş, spunându-le protestatarilor că noul Cod al Muncii este bun pentru oamenii care muncesc.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe