Botiş: Nu s-a luat în discuţie asumarea răspunderii pe Codul Muncii, vor fi discuţii zilnice

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a precizat, miercuri, că nu s-a luat în discuţie asumarea răspunderii pe Codul Muncii şi că săptămâna viitoare vor începe discuţii zilnice concrete privind acest cod, care trebuie finalizat până în 21 ianuarie.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Botiş: Nu s-a luat în discuţie asumarea răspunderii pe Codul Muncii, vor fi discuţii zilnice

Botiş: Nu s-a luat în discuţie asumarea răspunderii pe Codul Muncii, vor fi discuţii zilnice (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am convenit ca în fiecare zi să ne întâlnim şi să discutam pe cele cinci legi şi pe Codul Muncii. Începând de luni, discuţiile se vor concentra pe Codul Muncii, data de 21 ianuarie
fiind data limită până la care trebuie stabilită forma finală pentru ce ne-am propus", a spus ministrul.

El a susţinut că aceste legi, în opinia sa, sunt absolut necesare şi vor schimba fundamental piaţa muncii din România. "Din punctul meu de vedere, aceste întâlniri se pot desfăşura. De astăzi ne vom întâlni în fiecare zi, la ora 10.00. Le consider legi absolut necesare, care vor schimba în mod fundamental piaţa muncii din România", a declarat Botiş.

Ministerul Muncii va avea o poziţie finală privind Codul Muncii până în 21 ianuarie, Ioan Botiş spunând că, până în prezent nu s-a luat în discuţie asumarea răspunderii.

"După întâlnirea de astăzi (n.r. miercuri) cred că putem fi foarte optimişti", a susţinut ministrul.

Discuţiile de la Ministerul Muncii continuă la ora transmiterii acestei ştiri.

Ministrul a subliniat ca este corect ca la discuţiile pe aceste legi să fie invitaţi şi actorii sociali şi membri ai Parlamentului.

"Nu facem o invitaţie selectivă, invităm toţi parlamentarii indiferent de partid. Astăzi este o invitatie deschisă şi astăzi ne-am bucurat de prezenţa celor din comisiile de muncă din Senat şi Cameră", a precizat Botiş.

Ministrul Muncii a declarat, într-o conferinţă de presă din 7 ianuarie, că în situaţia în care ministerul nu va ajunge la un acord cu patronatele şi sindicatele astfel ca până în 21 ianuarie să existe o variantă finală a Codului Muncii, MMFPS îşi va asuma un cod şi îl va prezenta în Guvern.

Sindicatele şi patronatele au declarat, după întâlnirea din 7 ianuarie, că au ca priorităţi proiectele de modificare a Legii sindicatelor, a Legii patronatelor sau a conflictelor de muncă, modificarea Consiliului Economic şi Social sau a Codului Muncii nefiind deocamdată pe lista discuţiilor cu Ministerul Muncii.

Preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, afirma atunci că partenerii sociali au stabilit doar că întâi se va discuta despre îmbunătăţirea pachetului de legi care ţin de dialogul social şi doar dacă se va constata "necesitatea unor alte modificari care blochează desfăşurarea relaţiilor industirale", negocierile se vor îndrepta şi către Codul Muncii.

Premierul Emil Boc a anunţat în 21 decembrie, că amână cu o lună, până pe 21 ianuarie, modificarea Codului Muncii, timp în care aşteaptă propunerile sindicatelor şi patronatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici