- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Botiş: Reforma în zona administrativă trebuie continuată, oamenii să înveţe să fie performanţi
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că reforma în zona administrativă trebuie continuată, el arătând că trebuie făcute reduceri sau reorientată forţa de muncă astfel încât cel care este lăsat să lucreze să aibă o productivitate înaltă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ioan Botiş le-a spus oamenilor de afaceri cu care s-a întâlnit, sâmbătă, la Bistriţa, că în acest an ministerul pe care îl conduce va face investiţii importante în programe informatice.
"Fac investiţii de 20 milioane de euro pentru zona de dotări în informatică. Atât timp cât numărul clienţilor scade (de exemplu am 7,1 de milioane de beneficiari pe ajutoare sociale, anul acesta vreau să mă duc mai jos cu un milion sau cu 500.000) e firesc să nu ţin un aparat birocratic mare cu eficienţă scăzută. E firesc că, aducând softuri performante, computere, nu are rost să ţin trei oameni care să facă aceeaşi muncă în continuare. Trebuie să fac reduceri sau să reorientez forţa de muncă încât să îl las pe cel care îmi lucrează să aibă o productivitate înaltă fiindcă altfel îl plătesc degeaba”, a spus ministrul Muncii.
Ioan Botiş a declarat că, din punctul său de vedere, reforma în zona administrativă trebuie să continue.
Potrivit ministrului, odată făcută informatizarea, nu poate să existe tot mai mulţi funcţionari, tot mai puţini clienţi şi tot mai mulţi bani daţi pe salarii. Botiş a afirmat că, odată investiţiile făcute, numărul clienţilor a fost redus, poate creşte calitatea serviciilor şi, implicit, pot fi majorate salariile.
Botiş a mai spus că intenţionează, prin investiţiile în sisteme informatice, să interconecteze toate instituţiile din subordinea Ministerului Muncii.
"Am găsit, anul trecut, sisteme informatice dezvoltate separat. Casa de Pensii avea sistemul ei şi era dependentă de cel care a făcut sistemul informatic şi altcineva nu putea să lucreze, Agenţia de Ocupare avea sistemul ei protejat în sensul că ei au făcut sistemul, numai ei ştiau ce e acolo, Inspecţia Muncii, la fel. Toate aceste softuri erau separate, iar acum am început acest proces de interconectare. Am integrat două baze: Agenţia de Ocupare şi Inspecţia Muncii. Ei pot intra unii la ceilalţi şi pot verifica toate datele, toate informaţiile. Am aplicat pe programe europene, am făcut rost de bani şi anul acesta, până la sfârşitul anului, sperăm să integrăm toate aceste sisteme informatice şi să putem lucra pe acest punct unic. Unde te duci, să poţi obţine toate aceste informaţii pe cale electronică. Nu mai punem oamenii în situaţia de a pleca şi de a aduce hârtii de la fiecare instituţie", a adăugat ministrul Muncii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO