"În funcţie de concluziile comisiei şi de cauzele care au dus la producerea accidentului, vom constitui un plan de măsuri, adică recomandări pentru părţile implicate. Direcţia nu este un organism de investigare, ci de identificare a cauzelor care au dus la producerea accidentului. După ce vom elabora raportul final, vom sesiza Parchetul care va stabili vinovaţii. În această etapă se stabilesc doar cauzele", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Mircea Ciucă.
El a mai spus că nu ştie cât va mai dura ancheta întrucât sunt mai multe etape. "Este posibil să dureze mai mult, nu ştiu cât, o lună, două, depinde.Ceee ce urmează să evaluăm este de durată. Am interogat mai multe persoane, martori, studiem documentele, reglementările. Totul trebuie făcut cu mare atenţie, cu multă răbdare", a mai spus acesta.
Totodată, Mircea Ciucă a confirmat că un reprezentant al societăţii UTI – firma care asigura întreţinerea pistei şi a cărei maşină a fost acroşată în 30 decembrie de avionul Boeing 737 pe Aeroportul "Henri Coandă" – are statut de observator şi "are posibilitatea de a lua cunoştinţă de anumite faze şi momente ale investigaţiei".
Directorul de comunicare al UTI, Lucia Urdăreanu, a declarat, joi, că în 31 decembrie, UTI-Gemmo a făcut o solicitare către Ministerul Transporturilor prin care a cerut ca un membru al societăţii să poată face parte din comisia de investigaţii de la Ministerul Transporturilor, în calitate de observator.