Brădişteanu cere instanţei să îi ridice interdicţia de a părăsi ţara, pentru a se putea opera

Publicat: 19 12. 2008, 12:47
Actualizat: 06 11. 2012, 09:10

Brădişteanu a arătat instanţei că a depus la dosar acte medicale recente din care rezultă că această operaţie la coloană nu se poate face în România. De asemenea, medicul a mai spus că interdicţia de a părăsi ţara l-a împiedicat să ajungă la congrese internaţionale de medicină şi a fost privat de dreptul său de a afla ultimele informaţii din domeniu.

Instanţa urmează să se pronunţe în privinţa cererii lui Brădişteanu. Dezbaterile în procesul mediului Şerban Brădişteanu vor fi reluate în 8 ianuarie.

Medicul Şerban Brădişteanu a mai cerut instanţei să îi ridice interdicţia de a părăsi ţara, pentru a putea pleca în Statele Unite ale Americii să se opereze, solicitările sale fiind respinse.

Medicul Brădişteanu este acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro, toţi banii fiind daţi de o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfăşurată în anii 2001-2002.

Instanţa a decis, în octombrie, ca în acest dosar să se facă două expertize, una contabilă şi una tehnică privind aparatura licitată, pentru a se stabili prejudiciul şi performanţa aparatelor medicale achiziţionate de Administraţia Penitenciară. Tribunalul Bucureşti a fixat un onorariu provizoriu de câte 7.000 de lei pentru cei doi experţi care urmează să lucreze în dosarul medicului Şerban Brădişteanu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus, în august 2006, blocarea tuturor conturilor din România şi Europa atribuite medicului Şerban Brădişteanu, precum şi instituirea unui sechestru asigurator asupra proprietăţilor sale.

Urmărirea penală împotriva medicului Brădişteanu a fost declanşată de procurorii anticorupţie în 16 iunie 2006. Câteva zile mai târziu, în 27 iunie, acesta a primit o viză turistică pe zece ani pentru Statele Unite ale Americii, unde, potrivit declaraţiei sale, dorea să meargă pentru a se trata.

Potrivit anchetatorilor, Brădişteanu s-ar fi ocupat personal de licitaţia în valoare de 20 de milioane de dolari, sumă plătită de Ministerul Justiţiei, condus atunci de Rodica Stănoiu, pentru cumpărarea tehnicii medicale. "Ceilalţi membri ai comisiei au arătat că medicul Brădişteanu s-ar fi ocupat de toate aspectele acestei licitaţii şi că ei doar ar fi semnat. Pentru asta sunt învinuiţi de abuz în serviciu", susţin anchetatorii.

Citeşte şi:

Curtea de Apel Bucureşti, din nou sesizată cu privire la averea lui Brădişteanu

ANI cere instanţei confiscarea averii medicului Şerban Brădişteanu