- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.04.2013, 14:21)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Brădişteanu: Duckadam pleacă din spital pentru o filmare, dar revine pentru continuarea tratamentului
Helmuth Duckadam pleacă luni din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală pentru că are o filmare, dar revine marţi pentru continuarea tratamentului, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară.
Urmărește
223 afișări
Helmuth Brădişteanu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)
"Duckadam revine mâine (marţi, n.r.) pentru continuare tratamentului, pleacă din spital pentru o filmare de câteva minute", a spus medicul Şerban Brădişteanu.
El a precizat că starea lui Duckadam este bună, dar trebuie să urmeze tratamentul medicamentos.
Medici din Spitalul Floreasca declarau duminică, pentru MEDIAFAX, că Helmuth Duckadam ar putea fi externat luni, dar va urma tratamentul medicamentos şi va veni periodic la control.
Duckadam a venit la Spitalul de Urgenţă Floreasca la sfârşitul săptămânii trecute, acuzând durere în piept şi tulburare de ritm cardiac.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, declara, joi, că Helmuth Duckadam a scăpat de operaţie, întrucât coronarografia nu a indicat leziuni semnificative. Brădişteanu preciza că Duckadam va primi tratament medicamentos antiaritmic, coronarodilatator.
Helmuth Duckadam a fost operat în 25 septembrie 2012, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru eliminarea cheagurilor de sânge de pe artera braţului drept şi introducere a unei grefe pe porţiunea de arteră subţiată.
Duckadam a fost atunci diagnosticat cu insuficienţă arterială acută la braţul drept, fiind operat de o echipă condusă de medicul Şerban Brădişteanu.
Medicul declara atunci că intervenţia chirurgicală a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau şi două stenturi de la operaţii mai vechi, precum şi montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial.
Brădişteanu preciza că Duckadam trebuie să urmeze multiple indicaţii referitoare la tratamentul medicamentos şi la stilul de viaţă, precizând că acesta va avea regim, pentru că are o boală metabolică, ce trebuie tratată tot restul vieţii.
Helmuth Duckadam declara la externare că va fi nevoit să îşi schimbe stilul de viaţă în proporţie de 70 la sută, să îşi ordoneze viaţa, să ia foarte multe medicamente şi să facă periodic investigaţii.
Duckadam a fost atunci internat în Spitalul Floreasca din 19 septembrie până în 12 octombrie 2012.
Tot în 12 octombrie 2012 a fost externat din Spitalul Floreasca şi Cornel Dinu, care a stat atunci în acelaşi salon cu Duckadam. Cornel Dinu a stat în spital din 30 septembrie până în 12 octombrie, fiind internat după ce i s-a făcut rău, întrucât şi-a neglijat tratamentul administrat după operaţia de by-pass coronarian la care a fost supus în 12 august 2011.
În 2009, fostul portar al echipei Steaua a suferit o operaţie de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timişoara.
Duckadam avea această suferinţă încă din 1986, la doar două luni după ce a câştigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, intrând în Cartea Recordurilor pentru că a apărat patru penalty-uri.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe