Braşov: Siamezii uniţi în zona capului, mutaţi la o clinică din Bucureşti (Video)

Siamezii uniţi în zona capului, născuţi în 23 august de o adolescentă de 16 ani, din localitatea Budila, judeţul Braşov, au fost transferaţi, luni dimineaţă, la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi a Copilului din Bucureşti unde se vor face demersuri pentru ca micuţii să fie operaţi pentru separare.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Braşov: Siamezii uniţi în zona capului, mutaţi la o clinică din Bucureşti (Video)

Braşov: Siamezii uniţi în zona capului, mutaţi la o clinică din Bucureşti (Video)

Siamezii Daniel şi Andrei au atins greutatea de cinci kilograme, greutate optimă pentru externare.

"Maternitatea din Braşov este cea care a găsit centrul, iar azi dimineaţă (luni - n.r.) au fost tansportaţi la Bucureşti. Există şi acordul mamei şi al reprezentanţilor legali, adică al bunicilor copiilor, pentru internarea micuţilor la Bucureşti. Tânăra mamă şi bunica copiilor şi-au arătat şi disponibilitatea de a merge la Bucureşti dacă va fi nevoie de ele acolo", a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, pentru MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, este posibil ca tânăra mamă să fie din nou însărcinată, ea urmând să fie examinată marţi.

"Întrucât există suspiciuni că mama siamezilor ar fi din nou însărcinată, aceasta, împreună cu reprezentanţi ai DGASPC, va efectua în cursul zilei de mâine (marţi - n.r.) un control ginecologic la Maternitatea Braşov", a adăugat Mailat.

Reprezentanţii maternităţii braşoveană au purtat discuţii cu mai multe centre din Braşov şi din ţară timp de câteva luni, deoarece copiii nu mai pot fi ţinuţi în unitatea respectivă. Una dintre opţiuni a fost şi primirea acestora la DGASPC Braşov sau la un centru pentru copii cu handicap grav din Codlea, însă medicii au considerat că nu li se poate oferi suficientă îngrijire din punct de vedere medical deoarece niciuna dintre instituţii nu s-a mai confruntat cu un astfel de caz.

"La Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi a Copilului din Bucureşti siamezii vor fi foarte bine îngrijiţi. Noi avem încredere în acest insitut, unde vor avea parte de îngrijiri medicale de specialitate", a spus Gheorghe Preda, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov.

Deşi la început tânăra mamă de 16 ani îşi vizita copiii în fiecare săptămînă, în ultimul timp aceasta nu îi mai caută.

"Fata a declarat că i-a vizitat de două ori cât au stat în maternitate", a adăugat Mailat.

Deşi calota craniană a siamezilor este comună, fiecare are sistemul lui ventricular şi o masă cerebrală care comunică de la unul la celălalt. În cazul în care unul dintre ei decedează, acest lucru i-ar putea fi fatal şi celuilalt. Totuşi, dacă starea siamezilor va progresa, medicii braşoveni intenţionează să ia legătura cu clinici de specialitate şi cu Ministerul Sănătăţii. O eventuală operaţie de separare se poate face doar în SUA şi costă circa trei milioane de dolari, iar şansele de supravieţuire după intervenţie ar fi de numai zece la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici