Brigitte Bardot se implică în campania care militează pentru eliberarea unui activist de mediu

  • Celebra Brigitte Bardot se implică în campania care cere eliberarea unui activist de mediu.
  • Este vorba despre Paul Watson, arestat încă din vară în Groenlanda.
  • Actriţa de 90 de ani îi cere preşedintelui francez să-i acorde azil politic lui Watson şi îi cheamă pe oameni să participe la un miting.
Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului Brigitte Bardot se implică în campania care militează pentru eliberarea unui activist de mediu

Brigitte Bardot sare în ajutorul activistului de mediu Paul Watson, arestat din 21 iulie în Groenlanda în aşteptarea posibilei sale extrădari în Japonia. Într-un mesaj publicat marţi, pe X, vedeta în vârstă de 90 de ani militează pentru „mobilizare pentru eliberarea lui Paul Watson”.

Actriţa se va întâlni miercuri, în faţa Primăriei din Paris, cu toţi susţinătorii fondatorului Sea Shepherd. Acolo va avea loc o demonstraţie de sprijin pentru Watson. De asemenea, Brigitte Bardot îi cere preşedintelui Macron să-i acorde azil politic lui Paul Watson, potrivit Le Figaro. O cerere asemănătoare au făcut săptămâna trecută şi avocaţii activistului închis în Groenlanda de autorităţile daneze.

Paul Watson are vârsta de 73 de ani şi este fondatorul Sea Shepherd. El este cel mai cunoscut activist implicat în lupta pentru protecţia balenelor. Watson este acuzat de Japonia pentru fapte ce datează din 2010. La începutul lunii, Groenlanda a decis să-ii prelungească detenţia până la 23 octombrie în aşteptarea unei decizii de extrădare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici