Conform directorului Spitalului Judeţean Arad, dr. Mirandolina Prişcă, cele 11 femei au fost externate şi se vor întoarce la Moneasa, unde sunt cazate într-un complex hotelier.
"O comisie formată din trei medici a decis externarea lor, dar ele vor rămâne sub observaţie medicală o vreme, cel puţin până la clarificarea naturii intoxicaţiei", a declarat dr. Mirandolina Prişcă.
Cele 11 paciente au fost preluate de un reprezentant al fabricii din Ineu, dar nu-şi vor relua imediat lucrul, urmând să beneficieze de câteva zile de repaus.
Unsprezece tunisience au ajuns la spital, de sâmbătă până duminică, iar cea de-a 12-a a murit, în urma unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută. Medicii au prelevat probe biologice pentru examene toxicologice dar au spus, marţi, că este posibil ca rezultatele să se cunoască abia la începutul săptămânii viitoare.
Examenul medico-legal în cazul femeii decedate nu a relevat natura intoxicaţiei.
Reprezentanţi ai Ambasadei Tunisiei la Bucureşti au fost prezenţi la Arad, luni seară, pentru a demara procedurile de repatriere a corpului neînsufleţit al femeii de 25 de ani, victimă a intoxicaţiei colective de la Moneasa şi pentru a vedea care este starea celorlalte muncitoare.
Parchetul din Tunisia a deschis o anchetă judiciară pentru a stabili circumstanţele exacte în care o tunisiană a murit în România, a informat, luni, AFP. Parchetul a sesizat incidentul, iar "un judecător de instrucţie a adresat o sarcină autorităţilor judiciare române şi trebuie să meargă în România pentru a urmări executarea ei", a indicat o sursă oficială, pentru AFP.