- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucureştenii au la dispoziţie spaţii pentru picnic şi grătare. Unde sunt zonele special amenajate?
Bucureştenii au la dispoziţie patru spaţii în care să poată ieşi la picnic, iar alte cinci, majoritatea în sectorul 2, sunt în curs de amenajare, potrivit informaţiilor furnizate agenţiei MEDIAFAX, de către reprezentanţii autorităţilor locale.
Bucureştenii au la dispoziţie spaţii pentru picnic şi grătare. Unde sunt zonele special amenajate? (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)
Primăria Capitalei a amenajat un spaţiu special pentru picnic la Palatul Mogoşoaia, unde sunt puse la dispoziţia cetăţenilor grătare şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, proiectul pentru amenajarea unei zone destinate acestei activităţi în aer liber a fost iniţiat şi realizat anul trecut. De atunci, au fost identificate şi alte spaţii, care urmează să fie amenajate.
Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au precizat că în această arie administrativ-teritorială "nu există zone în care să poată fi amenajate, pentru cetăţeni, spaţii destinate picnicurilor".
ULTIMELE ȘTIRI
-
PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan.
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) din sectorul 2 spun că au fost identificate cinci zone unde au început să fie amenajate spaţii unde cetăţenii vor putea ieşi la un picnic. În prezent, din cele cinci, doar în parcul Sfântul Pantelimon este funcţional un spaţiu pentru picnic. Celelalte patru, în curs de amenajare, vor fi în parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Morarilor şi Dobroeşti.
Şi reprezentanţii autorităţii locale a sectorului 4 spun că au amenajat "încă din vara lui 2009", în Parcul Lumea Copiilor, "o zonă pentru barbeque" cu 70 de grătare. Lângă grătare sunt foişoare de lemn în care se poate servi masa, curăţenia în zonă fiind asigurată de ADP Sector 4. Pentru accesul în această zonă a parcului, cetăţenii trebuie să prezinte un act de identitate, potrivit reprezentanţilor primăriei de sector.
În sectorul 5 nu este amenajată nicio zonă unde cetăţenii să poată ieşi la picnic, spun reprezentanţii Primăriei Sectorului 5.
Primăria sectorului 6, în schimb, a amplasat încă de la începutul lunii aprilie, între Parcul Crângaşi şi Lacul Morii, cinci grătare pentru bucureştenii dornici să-şi petreacă timpul în aer liber, la picnic. Ulterior, numărul grătarelor a fost mărit la şapte.
Tot în sectorul 6, un alt spaţiu destinat picnicului este în curs de amenajare în cartierul ANL "Constantin Brâncuşi", aici urmând să funcţioneze şase grătare, spun cei de la primărie.
În ambele zone pentru picnic din sectorul 6 vor fi amplasate şi toalete ecologice, iar poliţiştii locali vor supraveghea locurile unde se află grătarele, au precizat reprezentanţii autorităţii locale de sector.
Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic, care a intrat în vigoare în 30 martie, reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.
Actul normativ stabileşte amenzi de până la 5.000 de lei pentru ieşirile la iarbă verde în alte zone decât cele special amenajate.
Picnicul este definit în lege drept "orice activitate de recreere desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi după caz aprinderea sau nu a focului".
Aproape 45 la sută dintre românii din mediul urban au mers la picnic de cel puţin zece ori în ultimul an, aceasta fiind una din principalele modalităţi de petrecere a timpului liber, alături de ieşirile în parc, la concerte, spectacole şi piese de teatru, arată un studiu Daedalus Millward Brown.
Ieşirea la picnic este o activitate realizată mai frecvent de cei tineri (18-44 ani) şi de către bărbaţi, potrivit aceleiaşi cercetări.
Cei mai mulţi dintre românii de la oraş înţeleg prin picnic activitatea de a face gratar, de a asculta muzică şi de a juca diverse jocuri (cărţi, remi, şah, fotbal, volei, badminton), toate acestea fiind indicate de majoritatea respondenţilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:23
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
astăzi, 21:21