- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.04.2014, 17:24)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucureştenii care împiedică hingherii să ridice maidanezi ar putea fi amendaţi cu până la 4.000 lei
Bucureştenii care obstrucţionează activitatea echipelor de ecarisaj ar putea fi amendaţi cu până la 4.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus dezbaterii consilierilor municipali, a anunţat, miercuri, de coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu.
Urmărește
1606 afișări
Bucureştenii care împiedică hingherii să ridice maidanezi ar putea fi amendaţi cu până la 4.000 lei (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
Coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a arătat, la prezentarea bilanţului pe şase luni al programului privind gestionarea câinilor fără stăpân din Capitală, că vor fi supuse aprobării consilierilor municipali mai multe proiecte de hotărâre care vor cuprinde noi prevederi, cel mai probabil în luna iunie, după ce acestea se vor afla în dezbatere publică.
Unul dintre proiecte are în vedere amendarea persoanelor care obstrucţionează activitatea de ecarisaj, după ce municipalitatea a constatat că există, în fiecare zi, patru apeluri la 112, în medie, prin care sunt reclamate violenţe asupra echipelor de ecarisaj sau piedici puse acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Răzvan Băncescu a precizat că va propune ca amenzile să fie situate între 3.000 şi 4.000 de lei, însă valoarea sancţiunilor poate suferi modificări până la aprobarea proiectelor.
Noile prevederi care vor fi propuse au în vedere şi stabilirea unei taxe pentru adopţia la distanţă, dar şi a uneia pentru revendicarea animalelor cu stăpân capturaţi pe domeniul public, interzicerea animalelor fără deţinător pe domeniul public şi interzicerea accesului sau a tranzitării Capitalei cu animale neînregistrate în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS).
Băncescu a explicat că, în prezent, proiectele se află în faza "de semnături", urmând ca ele să stea aproximativ 45 de zile în dezbatere publică, iar ulterior să fie supuse votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
În ceea ce priveşte taxa pentru adopţia la distanţă şi cea de revendicare, coordonatorul de proiect al ASPA a precizat că va propune ca să fie de aproximativ de 300 de lei pe lună.
Referitor la adopţia la distanţă, Băncescu a mai spus că municipalitatea vrea să încurajeze acest lucru, astfel că, în adăpostul de la Mihăileşti, aproximativ 225 de locuri aflate în noua hală vor fi destinate celor care vor dori să adopte de la distanţă un animal. Potrivit coordonatorului de proiect al ASPA, câinii adoptaţi la distanţă vor avea personal de îngrijire separat de celalalte animale şi condiţii de viaţă mai bune.
Legat de proiectul privind interzicerea accesului sau a tranzitării Capitalei cu animale neînregistrate în RECS, Răzvan Băncescu a precizat că, dacă acesta va fi aprobat, măsură va fi instituită de la 1 septembrie, deşi proprietarii de câini au termen până la 1 ianuarie 2015 pentru a-şi înregistra animalele în registrul specializat. Băncescu a explicat că municipalitatea vrea să instituie această interdicţie la 1 septembrie deoarece doreşte astfel să grăbească, pentru cei care tranzitează oraşul, termenul de înregistrare al animalelor în RECS.
De asemenea, Răzvan Băncescu a reiterat necesitatea interzicerii hrănirii pe spaţiul public a animalelor fără deţinător, arătând că vor fi propuse amenzi cuprinse între 3.000 şi 4.000 de lei.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ASPA:17.800 de maidanezi, capturaţi din septembrie 2013, însă ritmul adopţiilor a scăzut foarte mult
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe