Bucureşti: Un bărbat care avea brăţară electronică a distrus-o în ziua când a semnat actele de divorţ

  • Un bărbat a fost reţinut după ce dispeceratul SIME a primit o semnalare, precum că dispozitiv electronic de supraveghere montat acestuia a fost înlăturat, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 4.
  • Apoi, bărbatul a abandonat sistemul de supraveghere.
  • S-a întâmplat în ziua când a semnat divorţul.
Urmărește
5814 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Un bărbat care avea brăţară electronică a distrus-o în ziua când a semnat actele de divorţ

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 23 Poliţie au reţinut, sâmbătă, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, faţă de care se fac cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de încălcarea a ordinului de protecţie emis de către o instanţă şi distrugere. Astfel, Secţia 23 Poliţie a fost sesizată, prin dispeceratul SIME, cu privire la faptul că, un bărbat ar fi încălcat ordinul de protecţie emis împotriva sa.

„Faţă de bărbatul în vârstă de 37 de ani, Judecătoria Sectorului 3 a emis un ordin de protecţie în luna mai a anului curent, iar la data menţionată acesta s-ar fi apropiat de locuinţa persoanei protejate, din Sectorul 3, la o distanţă mai mică decât cea specificată în documentul emis, aspecte rezultate din următoarea situaţie de fapt: La data de 5 iunie 2024, în jurul orei 23.45, dispeceratul SIME a primit o semnalare, precum că un dispozitiv electronic de supraveghere montat bărbatului în cauză a fost înlăturat, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 4. Imediat, s-a luat legătura cu bărbatul în cauză, căruia i s-a comunicat să rămână la locaţia respectivă, întrucât la faţa locului se va deplasa un echipaj de poliţie, însă bărbatul a refuzat aceste indicaţii şi a plecat cu autoturismul, având asupra sa atât telefonul mobil personal, cât şi terminalul mobil şi sistemul electornic de supraveghere”, transmite, duminică, Poliţia Capitalei.

Concomitent, poliţiştii Secţiei 23 s-au deplasat la adresa persoanei protejate, şi s-au asigurat că este în afara oricărui pericol.

Ulterior, bărbatul a parcat maşina în dreptul unei locaţii, abandonând terminalul mobil şi sistemul electronic de supraveghere.

În jurul orei 01.00, el a ajuns pe strada de domiciliu a persoanei protejate, moment în care a fost depistat de către poliţiştii Secţiei 23 Poliţie.

De asemenea, în autoturismul său, poliţiştii au găsit terminalul mobil distrus şi dispozitivul electronic de supraveghere desfăcut.

Întrucât bărbatul a avut un comportament recalcitrant la momentul depistării, poliţiştii l-au imobilizat.

Acesta a fost dus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul a rupt brăţara electronică în ziua în care el şi soţia sa, persoana protejată, au semnat actele de divorţ. Ordinul de protecţie a fost emis pe numele acestuia în urmă cu 8 luni, de instanţă.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 23 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încălcare a ordinului de protecţie emis de o către instanţă şi distrugere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici