Bucureştiul este unul dintre oraşele cu cea mai proastă calitate a aerului din Europa. Ce arată cel mai nou studiu

  • Un raport european ce măsoară calitatea aerului din capitalele europene, arată că Bucureştiul este unul dintre cele mai poluate oraşe.
  • Acest raport a măsurat calitatea aerului în perioada 2019-2021.
  • La două categorii, Bucureştiul se află pe una dintre primele trei poziţii.
Urmărește
2745 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul este unul dintre oraşele cu cea mai proastă calitate a aerului din Europa. Ce arată cel mai nou studiu

Poluarea aerului este o problemă majoră a Europei, fiind una dintre cauzele principale ale deteriorării sănătăţii. Astfel au apărut tot mai multe organizaţii care se implică în îmbunătăţirea calităţii aerului. Compania Airly a publicat un raport cu privire la calitatea aerului pe care îl respiră locuitorii din capitalele europene. S-a observat că cele mai mari probleme sunt în oraşele din Europa Centrală şi de Est, în special în Balcani. 

Bucureştiul se află pe locul trei în categoria oraşelor cu cele mai mari concentraţii de PM10(particule cu diametru microscopic, mai mic de 10 µm). Singurele oraşe care au concentraţii mai mari decât Bucureştiul sunt Skopje, capitala Macedoniei de Nord, şi Belgrad, capitala Serbiei.  Bucureştiul este urmat de Atena, Budapesta, Varşovia şi Roma.

Raportul Airly a măsurat şi concentraţiile de dioxid de azot din aer. Dioxidul de azot este un gaz foarte toxic, ce duce la dificultăţi respiratorii şi poate duce la distrugerea ţesuturilor pulmonare. Sursa principală a dioxidului de azot o reprezintă motoarele cu combustie internă care ard combustibili fosili.

La concentraţiile de dioxid de azot, Bucureştiul era pe primul loc în anul 2019, urmat de Roma şi Paris. În 2021, pe primul loc se află Atena, iar Bucureştiul pe locul doi. Acest lucru se explică prin restricţiile din ultimii doi ani din capitală care au făcut ca populaţia să folosească mai rar autovehiculele.

Un studiu al Agenţiei Europene de Mediu a estimat că în 2019 au murit 307.000 de persoane prematur din cauza poluării cu particule fine în statele membre UE. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici