Bucureştiul ocupă locul 70 în Europa în topul oraşelor scumpe - GALERIE FOTO

Bucureştiul a coborât în 2009 o poziţie în topul celor mai scumpe oraşe europene pentru expaţi, de la 71 la 70, în timp ce la nivel mondial se plasează pe poziţia 187, mai jos cu 55 locuri faţă de 2008, potrivit firmei britanice de recrutare ECA International.

Urmărește
208 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul ocupă locul 70 în Europa în topul oraşelor scumpe - GALERIE FOTO

Bucureştiul ocupă locul 70 în Europa în topul oraşelor scumpe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ECA International a comparat nivelul costului de trai în cele mai mari 370 oraşe din 184 de ţări, pe baza unui coş mediu compus din 128 de bunuri de bază, alimentare şi generale, printre care produse lactate, carne şi peşte, fructe, legume, băuturi, tutun, haine, echipamente electrocasnice şi activităţi de relaxare.

GALERIE FOTO

În clasamentul pentru Europa au intrat 73 de oraşe din 37 de state.

Potrivit studiului prezentat în iunie 2008 de ECA International, Bucureştiul ocupa locul 71 în clasamentul celor mai scumpe oraşe din Europa şi 132 la nivel internaţional pentru angajaţii firmelor străine detaşaţi în Capitală.

Varşovia, Kiev şi Minsk s-au plasat, în acest an, pe ultimele trei locuri la nivel european.

România este considerată un oraş mai ieftin de către expaţi faţă de Budapesta (69), Chişinău (68), Praga (61), Sofia (48), Bratislava (43), Istanbul (38), Madrid (30), Milano (21) sau Roma (18).

"La nivelul european, Copenhaga este oraşul cel mai scump pentru expaţi şi a devansat Oslo care a ocupat în iunie 2008 prima poziţie. Această schimbare este explicată prin deprecierea coroanei norvegiene cauzată de scăderea preţului la petrol şi contextul economic actual", se mai spune în studiul ECA.

Pe următoarele locuri în topul primelor zece oraşe scumpe europene se află Oslo, Geneva, Zurich, Bale, Berna, Stavanger, Helsinki, Paris şi Berlin. Primele cinci oraşe europene ocupă totodată locurile 6-10 la nivel mondial.

Cel mai scump loc din lume este considerat de expaţi Luanda, urmat de patru oraşe japoneze, Tokyo, Nagoya, Yokohama şi Kobe.

Companiile multinaţionale utilizează rezultatul clasamentului pentru a recompensa salariaţii detaşaţi în afara ţării de origine.

ECA International este o organizaţie cu 4.000 de membri din 35 de state, specializată în administrarea mobilităţii internaţionale a forţei de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici