- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucureştiul, sub norma impusă de UE privind spaţiile verzi pe cap de locuitor
Fiecare bucureştean beneficiază de 16,38 de metri pătraţi de spaţiu verde, cu mult mai puţin faţă de media impusă de Uniunea Europeană, de 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor, conform celei mai recente statistici a Primăriei Municipiului Bucureşti, din ianuarie 2008.
Bucureştiul, sub norma impusă de UE privind spaţiile verzi pe cap de locuitor (Imagine: Mediafax Foto)
Norma de 26 de mp impusă de UE este chiar mai mică decât cea propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), de 50 de metri pătraţi pe cap de locuitor, în vreme ce alte capitale europene, precum Stockolm sau Londra deţineau, conform statisticilor din anul 2007, 83 şi, respectiv, 64 de metri pătraţi pe cap de locuitor.
Comunicatul de presă remis agenţiei MEDIAFAX de către Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bucureşti arată situaţia privind ariile de spaţii verzi din fiecare sector al Capitalei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Astfel, sectorul 3 deţine cea mai mare suprafaţă de parcuri, aliniamente stradale şi spaţii verzi din cuprinsul ansamblurilor de locuinţe, însumând peste trei milioane şi jumătate de metri pătraţi. La polul opus se situează sectorul 5, cu aproape două milioane de metri pătraţi de arii verzi.
Situaţia ariilor verzi din Capitală s-a înrăutăţit din anul 1989, conform raportului întocmit de Primăria Municipiului Bucureşti, suprafaţa de spaţii verzi scâzând cu aproape 15 milioane de metri pătraţi.
În afara spaţiilor verzi cuprinse în raportul Primăriei şi împărţite pe sectoare, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement mai deţine încă aproximativ trei milioane de metri pătraţi.
Studiul conceput de Primărie nu include, de asemenea, spaţiile verzi din curţile unităţilor militare, din unităţile de învăţămănt, parcul din incinta Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti sau spaţiile verzi aferente spitalelor de pe raza Capitalei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO