Bucureştiul va găzdui Dare to Learn, cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor

Bucureştiul va găzdui, în toamnă, Dare to Learn (D2L), cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor. Peste 20 lideri internaţionali, printre cele mai mari nume în educaţia mondială, vor susţine masterclass-uri şi dezbateri bazate pe modele şi metode educaţionale aplicate cu succes.

Urmărește
217 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul va găzdui Dare to Learn, cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor

Sursa foto: Facebook

Dare to Learn (D2L) este cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor şi va avea loc în 25 şi 26 octombrie. Acesta va aduce pe scena de la Bucureşti peste 20 lideri internaţionali – printre cele mai mari nume în educaţia mondială, experţi care vor susţine masterclass-uri şi dezbateri bazate pe modele şi metode educaţionale aplicate cu succes în instituţiile de învăţământ şi în organizaţii din întreaga lume.

„Ne-am propus să creăm, prin Fundaţia Dare to Learn nou înfiinţată şi prin parteneriatul pe care l-am prezentat azi, un cadru de conectare a profesorilor, cercetătorilor şi experţilor din învăţământul preuniversitar şi universitar din România cu liderii globali în educaţie. Va fi pentru prima dată când mulţi dintre aceşti speakeri de talie mondială vor fi pe aceeaşi scenă, iar acest lucru se va întâmpla la Bucureşti, ceea ce ne bucură. Evenimentul este, de fapt, coperta pe care o deschidem pentru a lansa o mişcare nouă, dedicată explorării şi promovării abordărilor inovatoare în educaţie, conectării celor mai recente evoluţii în pedagogie, cercetare şi tehnologie cu nevoia de a face învăţarea mai relevantă şi mai accesibilă pentru toţi. Ne-am săturat cu toţii de analize despre ce nu merge şi ce am putea schimba pe ici, pe colo. Evenimentul şi ceea ce va urma lui înseamnă contexte în care participanţii să se angajeze în discuţii şi proiecte de colaborare, parteneriate şi pilotări care vor cataliza un model actualizat de învăţare”, declară Radu Szekely, preşedinte al Fundaţiei Dare to Learn.

„Printre cei peste 300 de factori care influenţează învăţarea, profesorul şi calitatea predării sunt factorii cu impactul cel mai mare asupra învăţării. Asta ne spun studiile şi asta este şi experienţa celor mai mulţi dintre noi – am învăţat cu drag la disciplinele la care am avut profesori care au predat cu claritate şi rigoare, au evaluat obiectiv şi ne-au implicat în învăţare. Din tot acest demers nu au lipsit disciplina şi regulile. Aceste lucruri sunt prezente la orele în care are loc învăţarea vizibilă, în şcolile cu performanţe, în ceea ce priveşte progresul fiecărui elev în învăţare, în sistemele educaţionale care măsoară impactul oricărui demers de îmbunătăţire. Asta dorim să aducem şi în şcolile din ţara noastră”, adaugă prof. Liliana Romaniuc, fondatorul Colegiului Richard Wrumbrand şi preşedinta Asociaţiei Române de Literaţie.

„Ne dorim foarte mult să transformăm acest eveniment într-unul anual, cu tradiţie”, punctează Elena Lotrean, Director Finnish Teacher Training Centre.

„Rapoartele PISA, datele şi experienţa noastră de 10 ani în sute de şcoli vulnerabile din România ne arată, în mod clar, că profesorii sunt fundaţia unui sistem de educaţie de calitate. Motivaţia lor, formarea, atitudinea deschisă spre feedback şi învăţarea continuă şi interesul autentic pentru a preda în folosul tuturor elevilor sunt ingrediente-cheie pentru orele petrecute cu sens, de către elevi, la şcoală. Mai mult, ştim că acesta este cazul oriunde în lume, de la comunităţile cu cele mai mari provocări din India, Nigeria, Europa, Australia sau America. Suntem încântaţi să aducem lideri educaţionali din reţeaua Teach for All din toate aceste ţări şi regiuni care demostrează că profesorii bine pregătiţi şi încrederea în succesul fiecărui copil produc rezultate oriunde în lume”, consideră Iuliana Pielmuş, Director Executiv al Teach for România.

Dare to Learn a fost conceput ca un program de formare la care sunt aşteptaţi peste 4.000 de participanţi. Prima ediţie se va desfăşura timp de două zile, pe 25 şi 26 octombrie, la Romexpo, în Capitală, şi va fi cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor, dar şi experţilor din învăţământul preuniversitar şi universitar, trainerilor din domeniul formării continue, cercetătorilor, celor care lucrează în domeniul resurselor umane în corporaţii sau companii, precum şi specialiştilor din instituţiile locale şi actorilor guvernamentali.

Summitul va cuprinde patru panel-uri dedicate profesioniştilor în educaţie, axate pe insights-uri şi perspective privind valorificarea cercetărilor în psihologie, pe tehnologiile utilizate în economiile emergente şi abordările de tip pionierat, cu scopul de a crea experienţe transformatoare de învăţare.

Dare to Learn va reuni peste 20 de vorbitori locali şi internaţionali, care-şi propun să dezvăluie cele mai recente rezultate ale studiilor şi cercetărilor în practicile educaţionale. Vor fi prezentate idei si tehnologii noi care remodelează modul în care se desfăşoară astăzi procesul de învăţare. Participanţii vor fi încurajaţi să adopte noi instrumente şi să modeleze ecosisteme de învăţare pe tot parcursul vieţii, adaptându-se unui viitor marcat de competiţia dintre inteligenţa artificială şi cea naturală, precum şi de accesul democratizat la informaţie. Pe parcursul celor două zile de eveniment, 32 de masterclass-uri, organizate pe diverse teme, vor fi susţinute de experţi ce şi-au lăsat amprenta asupra modului în care se desfăşoară procesul de învăţare (la clasă ori în mediul organizaţional), care au eliminat barierele pentru a face educaţia una echitabilă.

Printre speakerii internaţionali – consideraţi lideri de opinie, academicieni, cercetători în leadership-ul educaţional, deschizători de drumuri în ceea ce priveşte accesul la educaţie şi vizionari în domeniul inteligenţei artificiale, pionieri care au redefinit domeniul învăţării prin idei şi practici revoluţionare – se numără nume de referinţă în accelerarea învăţării: John Hattie, Peter Senge, Sugata Mitra, Vicky Colbert, Zack Kass, Graham Brown-Martin, Charles LeadBeater, Niko Herlin, Henri Muurimaa, Diana Laufenberg, Cami Anderson şi Ng Aik Yang. Lista completă a speakerilor, precum şi mai multe informaţii despre aceştia şi performanţele lor vor fi comunicate în perioada următoare.

Totodată, în cadrul evenimentului vor exista zone dedicate întâlnirilor one-to-one şi networkingului între participanţi şi vorbitori, precum şi o zonă amplă de expoziţie dedicată partenerilor acestui eveniment (lansare de cărţi, dezbateri ale autorităţilor, standuri cu activităţi ale companiilor etc.).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici