„Buddha Boy”, guru celebru pentru că stea nemişcat fără a avea nevoie de apă, mâncare sau de somn, a fost arestat

  • În Nepal, după ani în care s-a ascuns, liderul spiritual Ram Bahadur Bomjon a fost arestat sub acuzaţiile de viol şi de răpire.
  • Guru nepalez, renumit pentru că a meditat luni de zile fără mâncare sau somn, a fost găsit în apartamentul său cu peste 220.000 de dolari în numerar.
  • Când ofiţerii au venit să-l aresteze, guru a dat să sară pe fereastră de la etajul patru al locuinţei.
Urmărește
6445 afișări
Imaginea articolului „Buddha Boy”, guru celebru pentru că stea nemişcat fără a avea nevoie de apă, mâncare sau de somn, a fost arestat

„Buddha Boy”

Ram Bahadur Bomjon, un lider spiritual nepalez care a devenit bogat şi faimos după luni de meditaţie profundă şi post sub un copac din pădurea Piluwa, a fost arestat în Kathmandu, după ani de zile de fugă.

Acuzaţiile sunt de viol, hărţuire sexuală şi răpirea a cel puţin patru adepţi care au dispărut în mod misterios din ashramurile - comunităţile spirituale conduse de el - fondate în districtele Bara, Sarlahi, Sindhupalchok şi Sindhuli.

Cunoscut sub numele de Buddha Boy, călugărul nepalez a devenit celebru în 2005, în adolescenţă, datorită poveştilor adepţilor săi care l-au observat meditând nemişcat fără a avea nevoie de apă, mâncare sau somn.

De atunci, în mai multe rânduri, sute de mii de oameni s-au adunat în Nepal venind din întreaga lume pentru a urma învăţăturile tânărului călugăr nepalez: povestea lui Bomjon a câştigat popularitate şi pentru că era considerată renaşterea lui Siddhartha Gautama, aşa-numitul Buddha istoric.

Cazul său a fost examinat şi de guvernul nepalez, care a spus însă că nu a strâns suficiente elemente pentru a putea evalua situaţia. Cert era că nu a dormit şi nici nu a mâncat ziua, dar nu se ştie ce se întâmpla de la 5 seara până la 5 dimineaţa, când trupul călugărului era acoperit cu o pânză.

După zece luni de meditaţie – cel puţin pe hârtie – neîntreruptă, Bomjan a dispărut doar pentru a reapărea trei ani mai târziu şi a spune că petrecuse acest timp meditând, singur, în junglă.

După cum spune documentarul „Micul Buddha: Realitatea lui Ram Bahadur Bomjan”, de-a lungul anilor, mii şi mii de adepţi s-au pus la dispoziţia guru, construindu-i averea care, în ciuda acuzaţiilor, a continuat să prospere, mergând atât de departe încât să se îndepărteze de budismul tradiţional pentru a crea o nouă religie.

Când a fost arestat, Micul Buddha se afla în posesia unor numerar în valoare de 30 de milioane de rupii nepaleze - aproximativ 225.000 de dolari - şi alţi 22.500 de dolari în valută străină din 16 ţări diferite.

De asemenea, au fost ridicate cheia unui SUV, actele a trei vehicule cu două roţi şi diverse dispozitive electronice: laptop-uri, iPad-uri, tablete şi telefoane mobile.

Acuzaţiile împotriva lui Bomjan datează de mai bine de un deceniu. Mai exact, din 2010, când zeci de plângeri de agresiune au fost depuse împotriva lui de către locuitorii unui oraş în care fusese construit ashramul său. El s-a apărat spunând că i-a bătut pentru că i-au tulburat meditaţia.

O tânără de 18 ani l-a acuzat pe guru că a violat-o într-o mănăstire, în 2018, iar în anul următor, poliţiştii au declanşat o altă anchetă cu privire la dispariţia a patru adepţi.

Reacţia lui Bomjan la arestare a fost una de panică. După cum a comunicat poliţia nepaleză, când au sosit ofiţerii, a încercat să se arunce pe fereastra casei de la etajul al patrulea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici