- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.03.2015, 20:19)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Buget Erasmus+ de 26,5 milioane de euro pentru învăţământul superior din România, în 2015
Bugetul Erasmus+ pentru proiecte de mobilitate şi parteneriate strategice în învăţământul superior din România este de 26.568.646 de euro, iar cei interesaţi pot afla, joi, în cadrul Erasmus Online Open Doors (E2OD), ce oportunităţi de studiu există, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
641 afișări
Buget Erasmus+ de 26,5 milioane de euro pentru învăţământul superior din România, în 2015 (Imagine: Shutterstock)
Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) informează, luni, că în 2015, bugetul Erasmus+ pentru învăţământ superior în România este de 26.568.646 de euro.
Din aceşti bani, 25.324.179 de lei sunt pentru proiecte de mobilitate, peste 20 de milioane de lei fiind alocaţi mobilităţii studenţilor.
"Bugetul pentru învăţământ superior reprezintă aproape 50 la sută din bugetul total alocat în anul 2015 pentru Erasmus+ în România - 54.514.335 euro. În 2014, 72 de universităţi au primit finanţare în cadrul programului Erasmus+, pentru proiecte de mobilitate. 6.000 de studenţi au fost, astfel, sprijiniţi pentru a derula perioade de studiu şi practică într-o altă ţară", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
ANPCDEFP, împreună cu birourile Erasmus din universităţile participante la program şi cu reţeaua promotorilor Erasmus+, organizează, joi, evenimentul Erasmus Online Open Doors (E2OD) pentru a promova oportunităţile de studiu şi practică pentru studenţi în cadrul programului european Erasmus+. Viitorii studenţi Erasmus+ vor putea să se întâlnească cu foşti studenţi Erasmus, cu reprezentanţi ai universităţilor, ai reţelei de promotori Erasmus+ şi ai ANPCDEFP. De asemenea, în cadrul evenimentului studenţii vor afla cum îi poate ajuta experienţa studiului sau practicii într-o altă ţară la momentul angajării.
Erasmus Online Open Doors va avea loc atât în mediul online, cât şi în mediul offline, în peste 40 de universităţi din ţară.
Pagina de Facebook a programului Erasmus+ va găzdui pe parcursul întregii zile intervenţii cu privire la oportunităţile pentru studenţi.
"Tinerii interesaţi de programul Erasmus+ vor afla detalii despre ce oportunităţi de finanţare există şi cum pot studia sau derula perioade de practică în alte ţări. La ora 11.00 va avea loc o dezbatere televizată la care participă reprezentanţi ai ANPCDEFP, foşti studenţi Erasmus şi studenţi interesaţi de aceste oportunităţi. La dezbatere va participa şi un specialist în resurse umane, pentru a prezenta avantajele mobilităţii internaţionale la angajare. Începând cu ora 12.00, peste 40 de universităţi din ţară vor derula evenimente Erasmus+ în universitatea mea dedicate studenţilor interesaţi de mobilităţile de studiu şi practică", se arată în comunicat.
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de Euro.
Peste patru milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se două milioane de studenţi din învăţământul superior, 650.000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500.000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate.
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe