- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bugetarii cu venituri mari ar putea să nu mai primească majorări salariale
Bugetarii cu venituri mari ar putea să nu mai beneficieze de majorări salariale pentru o anumită perioadă, creşteri care vor fi aplicate în principal în cazul persoanelor cu venituri mici, pentru asigurarea unui echilibru între diferite categorii de angajaţi, a declarat, joi, premierul Emil Boc.
Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)
"Recunoaştem drepturile câştigate, pentru că este un lucru consacrat în lege, drepturile câştigate se păstrează, dar până se realizează echilibrul necesar în societate, din perspectiva unui sistem just al salarizării, cei cu salarii mai mici vor avea o creştere mai mare în comparaţie cu cei care au salarii mari şi foarte mari, pentru care o perioadă de timp s-ar putea să avem de-a face cu o stagnare a acelor salarii", a spus Boc, la postul public de radio.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
El a precizat că sistemul va fi reglementat prin legea de salarizare unică în sectorul bugetar, în consultare cu sindicatele.
Proiectul de lege privind salarizarea unică în sectorul bugetar va fi finalizat până la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.
"Am decis ca până în 30 aprilie să avem finalizat proiectul de lege cu privire la salarizarea unică în România. În acest interval, vom realiza atât consultări cu patronatele, cu sindicatele şi cu alte structuri ale societăţii civile, cât şi consultări cu toate ministerele de resort, astfel încât această lege să fie înaintată în luna mai spre dezbatere Parlamentului şi să intre cât mai repede cu putinţă în vigoare", a spus Boc.
Surse oficiale au declarat, miercuri dimineaţa, agenţiei MEDIAFAX, că modul de calcul al salariilor prin legea de salarizare unitară în sectorul bugetar va fi discutat cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale până la sfârşitul lunii martie, iar proiectul de lege va fi elaborat începând cu prima jumătate a lunii aprilie.
"Structura funcţiilor şi modalităţile de salarizare vor fi stabilite până la sfârşitul acestei luni în discuţiile cu sindicatele", au afirmat sursele citate.
Liderii sindicali au anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie, că prin legea de salarizare unitară vor fi majorate veniturilor bugetarilor cu salarii mici şi îngheţate salariile mari, astfel încât într-un interval de patru-şase ani să fie redus decalajul dintre salariul minim şi cel maxim, de la un raport de 1-50 la 1-15.
Ei au apreciat atunci că proiectul legii salarizării unice în sistemul bugetar ar putea fi elaborat în maximum trei luni, iar întregul proces de aplicare ar putea fi finalizat în patru-şase ani.
Confederaţiile sindicale au solicitat ca legea unică de salarizare să prevadă ca salariul de încadrare în sectorul bugetar să reprezinte cel puţin 80% din ponderea venitului salarial, în timp ce adaosurile la salariu să nu depăşească un procent de 20% din acesta.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO