- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.12.2015, 17:58)
- Monica Moanea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bugetele Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public, avizate de comisiile parlamentare
Bugetul Ministerului Justiţiei şi cel al Ministerului Public au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului, la fiecare fiind formulate câte două amendamente, unul dintre acestea vizând alocarea a 125 de milioane de lei pentru dublarea numărului procurorilor de la DNA.
Urmărește
114 afișări
Bugetele Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public, avizate de comisiile parlamentare
Bugetul Ministerului Justiţiei a primit aviz favorabil de la parlamentarii din comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi din Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civice şi monitorizarea executării hotărârilor CEDO, cu o abţinere, din partea deputatului Daniel Fenechiu.
Deputatul a formulat şi un amendament la bugetul Ministerului Justiţiei, prin care a propus ca suma alocată pentru ajutorul public judiciar să fie majorată.
"Majorarea sumei de 8.548 de milioane de lei pentru ajutorul public judiciar pentru achitarea onorariilor avocaţilor desemnaţi din oficiu nu mi se pare o sumă foarte mare, ar putea veni foarte uşor din fondul de rezervă al Guvernului", a adăugat Daniel Fenechiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus că este împotriva tuturor amendamentelor formulate în cazul bugetului MJ pentru 2016.
"Şi eu sunt avocat. În măsura în care sunt necesare sume suplimentare pentru apărarea celor care nu-şi pot angaja un apărător, voi susţine la rectificare mărirea bugetului", a adăugat ministrul Justiţiei.
De asemenea, deputatul UNPR Nuțu Fonta a propus, într-un alt amendament, suplimentarea bugetului pentru penitenciare cu 150 de milioane de lei, pentru alinierea condiţiilor din unităţile de detenţie la normele europene.
Bugetul Ministerului Public a fost avizat în unanimitate de parlamentarii din comisiile de specialitate ale Parlamentului.
Ministerul Public a fost reprezentat la discuţiile din comisii de către Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, care a declarat că bugetul instituţiei va fi mai mic în 2016 faţă de acest an, însă această scădere a avut loc din considerente obiective.
Şi în cazul bugetului Ministerului Public au existat două amendamente, propuse de către deputaţii Daniel Fenechiu şi Tudor Ciuhodaru.
Daniel Fenechiu a cerut alocarea suplimentară a 125 de milioane de lei pentru dublarea numărului procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care, în opinia sa, ar duce la rezolvarea mai rapidă a cazurilor.
"Ne-am dori ca DNA să nu mai facă o arheologie juridică, ci să facă o cercetare în condiţii de celeritate. Nu mi se pare în regulă ca procurorii să fie depăşiţi de numărul impresionant al cazurilor. Cred că o dublare a numărului procurorilor ar putea duce la o rezolvare mai rapidă a cazurilor", a spus Daniel Fenechiu.
Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a solicitat ca în bugetul Ministerului Public pentru 2016 să se aloce 110 milioane de lei pentru finanţarea activităţilor de prevenire a faptelor de corupţie.
Amendamentele propuse vor fi analizate de comisiile reunite de buget şi finanţe, urmând să se stabilească dacă vor fi aprobate.
Aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, au primit şi bugetele pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Badea Tudose, a spus, referitor la bugetul instituţiei pentru 2016: "Evident că se putea mai bine, dar cred că la rectificare se va acoperi".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe