- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bunuri contrafăcute de peste 200.000 euro, descoperite în urma controlului din Portul Constanţa Sud
Zeci de mii de produse contrafăcute, precum şi o serie de bunuri nedeclarate autorităţii vamale au fost descoperite, în ultimele zile, în mai multe containere sosite din China în Portul Constanţa Sud, în urma controlului la care participă structuri ale MAI şi ANV, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, în 31 mai au fost selectate pentru control, în baza analizei de risc, două containere sosite din China în Portul Constanţa Sud.
Astfel, au fost descoperite seturi de truse de unghii, apă de toaletă, precum şi aproape 25.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi ajuns pe piaţă, valoarea totală a acestora s-ar fi ridicat la aproximativ 122.000 de euro.
De asemenea, în 1 iunie, autorităţile de control au selectat pentru verificare alte cinci containere ajunse din China, fiind găsite alte câteva zecii de mii de produse posibil contrafăcute - mingi, penare, seturi de ţigări electronice şi filtre de rezervă, casete cu apă de parfum - în valoare totală de 105.000 de euro. De asemenea, într-unul dintre containere au fost descoperite şi 17 televizoare LCD şi 20 de boxe audio, nedeclarate, în valoare de aproximativ 11.500 de lei. Bunurile nedeclarate au fost confiscate, iar firma importatoare a fost amendată cu 3.000 de lei. De asemenea, mărfurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală şi urmează să fie expertizate.
Poliţia de Frontieră şi Jandarmeria, împreună cu Autoritatea Naţională a Vămilor, au început, în 26 mai, la Terminalul de Containere din Portul Constanţa Sud, o acţiune de control pentru combaterea evaziunii fiscale. Acţiunea, coordonată la nivelul MAI de Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică, vizează identificarea produselor contrafăcute sau a mărfurilor care nu sunt înregistrate în documente oficiale, comerciale şi de transport, verificarea existenţei unor cantităţi de mărfuri nedeclarate, conform procedurilor fiscale şi comerciale, precum şi a legalităţii privind provenienţa produselor existente în terminal.
Verificările au început la câteva zile după acţiunile vizând destructurarea unui grup infracţional organizat din care făceau parte, potrivit procurorilor anticorupţie, fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu şi senatorul PDL Mircea Banias. În dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa sunt cercetate de procurorii anticorupţie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate şi una a primit mandat de arestare în lipsă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
CNSAS: Un candidat pentru Senat din partea SOS, identificat că a colaborat cu Securitatea
-
Războiul din Ucraina, ziua 1009. Explozii auzite joi dimineaţa în Odesa şi Kropyvnytskyi / SUA îndeamnă Ucraina să reducă vârsta de recrutare la 18 ani pe fondul lipsei de trupe
-
Grindeanu: Candidatul nostru nu vrea să câştige alegerile la masa verde
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO