- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.08.2017, 14:42)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Burnei, despre medicii care s-au declarat împotriva revenirii lui: I-am ajutat pe toţi. Am intervenit la Ministerul Sănătăţii pentru scoaterea la concurs a posturilor
Medicul Gheorghe Burnei transmite, printr-o scrisoare deschisă, că este nedumerit de reacţia doctorilor de la Marie Curie care au redactat un memorandum împotriva revenirii lui, precizând că i-a ajutat pe toţi, inclusiv prin intervenţii la minister pentru scoaterea la concurs a posturilor.
Urmărește
1473 afișări
Burnei, despre medicii care s-au declarat împotriva revenirii lui: I-am ajutat pe toţi. Am intervenit la Ministerul Sănătăţii pentru scoaterea la concurs a posturilor
"Sunt astăzi în poziţia de a mă întreba cine-mi mai sunt prietenii. Medicii titulari, cu care am petrecut mai mult timp decât cu propria-mi familie, ajung să scrie memorandumuri împotriva întoarcerii mele la spital? Pe toţi i-am ajutat încă de la venirea în Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii Marie Curie. În perioada rezidenţiatului lor am făcut eforturi să îşi însuşească toate cunoştinţele necesare, astfel încât încă din anul III să fie la nivelul unor medici specialişti. I-am sprijinit să practice medicina în Bucureşti, având discuţii cu conducerea spitalului şi intervenind personal la Ministerul Sănătăţii pentru a îi ruga să fie de acord cu scoaterea posturilor la concurs. I-am acceptat la doctorat şi toţi sunt acum doctori în medicină", transmite Gheorghe Burnei printr-o scrisoare deschisă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Burnei susţine că reacţiile la decizia instanţei de a îi permite să practice medicina într-un spital de stat l-au nedumerit, în special cele ale medicilor.
"Toate veniturile pentru cercetare, care mi s-ar fi cuvenit de-a lungul carierei, le-am cedat la fondul comun pentru a ajuta doctoranzii, care, altfel, ar fi trebuit să plătească din buzunarul propriu. O parte din medicii specialişti şi rezidenţi au participat alături de mine la intervenţii operatorii în privat iar sumele cuvenite le-am împărţit în mod egal cu aceştia...ce chirurg mai face aşa ceva? Rezidenţii pe care i-am mentorat şi cărora le-am transmis toate cunoştinţele mele în timpul intervenţiilor chirurgicale - în care am făcut cea mai bună echipă de fiecare dată - astăzi decid că nu mai au ce învaţă de la mine? Apropo, pe medicii rezidenţi din anul I nici nu-i cunosc ...şi sunt deja împotriva mea", mai spune Burnei.
Medicul susţine că restricţia anumitor tratamente inovative şi standardizarea tuturor intervenţiilor chirurgicale prin protocoale terapeutice erau necesare mai demult însă "este nevoie şi de centre de cercetare şi inovaţie cu dotare şi personal abilitate".
"Nu sunt inventator şi nu asta mi-am propus. Am vrut doar să fac bine în jurul meu...încă vreau. În 42 ani de medicină nu am avut nici măcar o acuzaţie de malpraxis. Şi deodată totul se năruie...de ce? O mamă care timp de 18 ani a adus copilul la control, după intervenţiile făcute la vârstă fragedă, decide brusc că i-am ‚ciumpăvit’ fiica şi declanşează un scandal mediatic uriaş. (..) Făcând parte din comisia de aprobare a formularelor E112, înţeleg că încăpăţânarea mea, de a opera aici cazurile complexe şi a aduce, astfel, economii la bugetul Casei Naţionale de Sănătate, a deranjat. De ce de când nu mai sunt eu în comisie s-a cheltuit de 6 ori mai mult pe operaţiile în afară ţării, când pacienţii puteau fi la fel de bine trataţi de medicii români?", mai spune doctorul.
Vineri, magistraţii au decis ca Gheorghe Burnei să rămână sub control judiciar, însă a fost înlăturată interdicţia exercitării profesiei în spitalele de stat. Judecătorii şi-au motivat decizia precizând că "necesitatea ocrotirii opiniei publice nu mai este actuală". Deşi decizia nu este definitivă, a stârnit reacţii negative din partea medicilor din Secţia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie". Doctorii au trimis o scrisoare în care spun că refuză în orice fel colaborarea cu medicul Gheorghe Burnei, ameninţând cu demisia sau chiar greva.
"Gheorghe Burnei a condus discreţionar secţia de ortopedie, toate resursele umane şi materiale de care dispunea secţia de ortopedie erau folosite aproape în exclusivitate pentru proprii pacienţi, ceilalţi medici ai secţiei neprimind spaţiu în programul operator, acces la materiale şi aparatură. A impus cu autoritate efectuarea anumitor intervenţii chirurgicale inutile (aşa-zisele tehnici originale ale domniei sale) nelăsând dreptul celorlalţi medici de a opta pentru tratamentul chirurgical optim adecvat propriilor pacienţi", se arată în scrisoarea transmisă de mai mulţi medici ortopezi din Secţia de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" conducerii spitalului şi Comisiei de etică.
În scrisoare, medicii ortopezi pediatri spun că orice încercare de a pune în discuţie tehnicile chirurgicale "inovative" şi "premierele mondiale" sfârşea într-o avalanşă de injurii din partea medicului Gheorghe Burnei.
Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe