- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Buzău: 12 oameni cu boli grave au rămas într-un spital închis de MS şi primesc hrană de la localnici
Un număr de 12 pacienţi cu boli grave au rămas internaţi la Spitalul din Pârscov, judeţul Buzău, care de la 1 aprilie a fost închis şi a rămas fără utilităţi, oamenii fiind înghesuiţi într-un salon, îngrijiţi de câteva asistente şi primind mâncare de la localnici, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Spitalul din Pârscov se află pe lista unităţilor medicale desfiinţate de Ministerul Sănătăţii începând cu 1 aprilie. O parte dintre pacienţii internaţi aici au fost transferaţi la alte unităţi, însă 12 bolnavi în stare gravă, aflaţi la "Secţia de îngrijiri paliative", nu au fost preluaţi de niciun spital.
Fostul spital a rămas, de la 1 aprilie, fără apă, gaz şi telefoane, iar cei 12 bolnavi în stare gravă au fost înghesuiţi într-un singur salon, stând în paturi care nu mai au nici cearceafuri pe ele, toate dotările unităţii fiind predate pentru inventar.
De asemenea, spitalul nu a mai fost aprovizionat cu alimente de la sfârşitul lunii martie, iar cei 12 bolnavi primesc hrană de la localnicii cărora li s-a făcut milă de ei şi sunt îngrijiţi de câteva asistente care au venit voluntar la muncă.
"Ieri au venit preotul şi câţiva localnici care le-au adus de mâncare. Nu putem să-i lăsăm în stradă. Venim aici în fiecare zi şi încercăm să mai avem grijă de ei pentru că sunt ai nimănui”, a declarat o asistentă de la Spitalul din Pârscov.
În judeţul Buzău ar urma să fie transformate în azile de bătrâni spitalele din Pârscov, Pătârlagele, Vintilă Vodă, iar aproximativ 100 de cadre medicale din aceste unităţi şi-au depus dosare pentru redistribuirea la alte spitale.
Managerul Spitalului Judeţean Buzău, unde au fost depuse cele mai multe dosare, afirmă însă că, deşi este nevoie de personal, nu sunt bani pentru plata salariilor, astfel că vor fi acceptaţi foarte puţine cadre medicale, prin redistribuire.
"Am nevoie de personal pentru că de când s-a dat ordonanţa Boc s-au produs goluri. Chiar aş avea nevoie de personal, dar proasta finanţare nu-mi permite să angajez. Noi oricum depăşim acest procent, orice persoană pe care o angajez risc să nu o pot plăti. Dacă îi angajez şi nu-i plătesc pe mine mă trag la răspundere”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, medicul Doru Nicolescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO