Buzău: Maria Buleandră spune că a demisionat din funcţia de prefect pentru a-şi demonstra nevinovăţia

Prefectul demisionar al judeţului Buzău, Maria Buleandră, trimisă în judecată de DNA în dosarul retrocedării a peste 5.000 de hectare de pădure, spune că se consideră nevinovată şi că a renunţat la funcţie pentru a-şi demonstra nevinovăţia în sala de judecată.

Urmărește
323 afișări
Imaginea articolului Buzău: Maria Buleandră spune că a demisionat din funcţia de prefect pentru a-şi demonstra nevinovăţia

Buzău:Maria Buleandră spune că a demisionat din funcţia de prefect pentru a-şi demonstra nevinovăţia (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Da, este adevărat că am demisionat. Am făcut acest lucru pentru că nu vreau să aduc niciun prejudiciu de imagine funcţiei de Prefect, pe care am respectat-o şi la înălţimea căreia m-am străduit să mă ridic în cele 14 luni în care am exercitat această funcţie. Eu sunt nevinovată, dar justiţia nu se poate face prin comunicare, şi nici prin declaraţii. Am să merg în sala de judecată să îmi dovedesc nevinovăţia", a declarat, vineri, Maria Buleandră, printr-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

Fostul prefect de Buzău spune că este un om cinstit, care şi-a exercitat profesia timp de 24 de ani apărând legea.

"Ştiu ce înseamnă puterea legii şi puterea justiţiei şi mă încred în aceste puteri. Din păcate, nu vor exista reparaţii pentru prejudiciul adus sănătăţii şi imaginii mele", a mai precizat Maria Buleandră.

Demisia prefectului de Buzău a fost anunţată, joi, de Ministerul Afacerilor Interne, în aceeaşi zi în care a fost trimisă în judecată, alături de fostul prefect de Buzău Paul Beganu, aflat în arest preventiv, şi de alte zece persoane, în dosarul retrocedării a peste 5.000 de hectare de pădure, la Gura Teghii, în judeţul Buzău.

Printre persoanele trimise în judecată în acest dosar se află Gheorghe Ceteraş, omul de afaceri căruia i-a fost retrocedată pădurea de la Gura Teghii, trimis în judecată în stare de arest pentru constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi dare de mită (4 infracţiuni).

Fostul prefect din perioada 2009-2012, Paul Beganu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită, instigare la fals intelectual, spălare de bani, fals intelectual, instigare la dare de mită.

De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, Alexandru Lefter, inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani la data faptei, pentru luare de mită.

Totodată, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, Mihail-Cosmin Vasile, avocat în Baroul Buzău, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva la data faptelor, pentru trafic de influenţă, Neculae Toader, judecător în cadrul Judecătoriei Pătârlagele la data faptelor, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii DNA i-au deferit justiţiei, în stare de libertate, pe Ştefan Feraru, consilier juridic în cadrul Prefecturii Buzău la data faptelor, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, pe actualul prefect de Buzău, Maria Buleandră, la data comiterii faptei şef al Serviciului Controlul Legalităţii, al Aplicării Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei şi Relaţii cu Autorităţile Locale, pentru instigare la infracţiunea continuată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, pe Liliana Panaete, secretar în cadrul primăriei comunei Gura Teghii, pentru fals intelectual, în formă continuată, uz de fals, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată, pe Anton Constantin, administrator al unei societăţi comerciale, pentru spălare de bani, pe Eduard Gabriel Moiseanu, inginer silvic, angajat la Ocolul Silvic Siriu SRL, acuzat de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale şi constituire a unui grup infracţional organizat.

O altă persoană trimisă în judecată este Gheorghe Poenaru, administrator al SC Forestiera Ardeleana SRL la data faptelor, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Ploieşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici