CA Constanţa: Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu va fi cercetat în libertate
Prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu, vor fi cercetaţi în libertate, dar cu interdicţia de părăsire a localităţii, a decis, vineri, Curtea de Apel Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor instanţei, magistraţii au hotărât înlocuirea măsurii de arest preventiv cu aceea de a nu părăsi localitatea de domiciliu în cazul celor doi.
Decizia de vineri nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
DNA l-a trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011, pe Florin Apostu, prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Sibiu, care a dispus într-un număr de 56 de dosare penale soluţii de netrimitere în judecată în numele unor procurori din subordinea sa, fără ca aceştia să aibă cunoştinţă despre aceste aspecte.
Apostu Florin Nicuşor - fost coleg, la Sibiu, al actualului procuror general al României, Codruţa Kovesi - a primit de la Ilie Carabulea contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4.000 lei, în schimbul căreia ar fi trebuit să-l ajute în promovarea unui recurs în interesul legii, în sensul că va interveni pe lângă şeful Ministerului Public.
Ilie Carabulea este administrator la SC Star Motors SRL Sibiu şi SC Atlassib SRL Sibiu, iar Parchetul Judecătoriei Sibiu, condus de Florin Apostu, avea în lucru 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor.
Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe Florin Nicuşor Apostu, în stare de arest preventiv, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru şapte infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, o infracţiune de fals material în înscrisuri oficiale şi o infracţiune de uz de fals în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, reţinere sau distrugere de înscrisuri, două infracţiuni de favorizare a infractorului, patru infracţiuni de fals în declaraţii, 56 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi 56 infracţiuni de uz de fals.
Totodată, a fost deferit justiţiei Tiberiu Narcis Popescu, în stare de arest preventiv, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, pentru trei infracţiuni de dare de mită, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului, complicitate la infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri, complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de uz de fals.
Ilie Carabulea - asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, va fi judecat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, alături de Sebastian Dumitru Cârstea - director la Liceul Carol I din Sibiu şi Mihaela Izabela Cârstea, acuzaţi de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită, şi de Nicolae Boţa, acuzat de dare de mită.
Potrivit rechizitoriului, în cursul lunii septembrie 2010, Apostu a primit de la inculpatul Carabulea Ilie contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4.000 lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra procurorului general al României. Revizia a fost facturată între SC Star Motors SRL Sibiu şi SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele inculpatului Carabulea Ilie.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa întrucât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat această instanţă ca instanţă competentă să judece cauza în fond şi egală în grad Curţii de Apel Alba Iulia, la solicitarea Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO