- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cadrele medicale cer o majorare salarială de "50, 60 la sută"
Federaţia Sanitas cere o majorare salarială de "50, 60 la sută" pentru personalul medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ din domeniul sănătăţii, urmând să se întâlnească marţi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru a discuta pe această temă.
Cadrele medicale cer o majorare salarială de "50, 60 la sută"
Prim vicepreşedintele Sanitas, Adrian Bârea, a declarat, luni, la Consiliul Naţional al CNSLR Frăţia, că, după o discuţie cu membrii filialelor, s-a ajuns la concluzia că este necesară şi o majorare a salariilor personalului din domeniul sănătăţii.
"După consultarea membrilor Sanitas din ţară, am constatat că există o dorinţă comună de majorare a salariilor cu 50, 60 la sută. Sănătatea funcţionează 100 la sută din fondul asigurărilor de sănătate, astfel că nu cerem bani de la alte domenii", a explicat Bârea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Acesta a adăugat că reprezentanţii Federaţiei Sanitas se întâlnesc, marţi, cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru a discuta pe această temă.
Vineri, preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat pentru MEDIAFAX că salariaţii pe care îi reprezintă sunt în grafic în ceea ce priveşte majorările salariale şi au anumite angajamente pe care trebuie să le respecte.
Tot vineri, Federaţia Naţională a Sindicatelor TESA din Unităţile Sanitare şi Balneare din România a ameninţat cu proteste la începutul lunii viitoare, dacă solicitările privind creşterea salariilor personalului tehnic economic administrativ şi auxiliar cu 60 la sută, de la 1 noiembrie, nu le vor fi soluţionate.
Federaţia a cerut, de asemenea, Ministerului Sănătăţii Publice să acorde retroactiv sporul de prevenţie de 11 la sută şi demararea negocierilor pentru elaborarea Legii unitare a salarizării bugetarilor din România, ameninţând cu începerea protestelor de la 1 noiembrie, în cazul în care revendicările nu vor fi luate în considerare de Guvemul României.
Totodată, funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex au cerut majorarea salariilor cu 50 la sută de la 1 ianuarie 2009, liderul sindicatului, Vasile Marica, spunând că, aşa cum salariile profesorilor s-au majorat cu peste 50 la sută, la fel şi salariile funcţionarilor publici trebuie să crească, iar Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a anunţat, duminică, că va solicita creşterea salariilor medicilor dacă măsura măririi salariilor profesorilor, a funcţionarilor publici şi a altor categorii sociale va fi aplicată.
Camera Deputaţilor a aprobat marţi, în unanimitate, o ordonanţă care prevede creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.
Guvernul a decis să sesizeze Curtea Constituţională (CC) în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de adoptarea acestei legi, a anunţat, sâmbătă, premierul Călin Popescu Tăriceanu.
Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, declara, joi, că majorarea salariilor profesorilor cu 50 la sută va antrena solicitări similare din partea tuturor bugetarilor, iar astfel de creşteri ar pune în pericol stabilitatea economică şi chiar statutul României de ţară membră UE.
Federaţia "Spiru Haret" a anunţat că îi va da în judecată pe ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, şi pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru declaraţiile referitoare la decizia Camerei Deputaţilor de a majora salariile cadrelor didactice, a declarat, sâmbătă, preşedintele federaţiei, Gheorghe Isvoranu.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, tot sâmbătă, că Guvernul Tăriceanu ar trebui să îşi dea demisia pentru incompetenţă, susţinând că PNL este "un partid de demagogi şi oportunişti", pentru că în Parlament au votat în unanimitate legea de majorarare a salariilor profesorilor, iar apoi s-au dezis de ea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO