Cadrele medicale militare care vor oferi ajutor SUA în lupta cu coronavirusul au plecat în misiune

  • Cele 15 cadre medicale militare care merg în SUA pentru a oferi sprijin în lupta anti-COVID au plecat
  • Ambasadorul SUA în România a afirmat că parteneriatul dintre România şi SUA e mai puternic ca niciodată
  • Misiunea va dura aproximativ două săptămâni
Urmărește
2434 afișări
Imaginea articolului Cadrele medicale militare care vor oferi ajutor SUA în lupta cu coronavirusul au plecat în misiune

15 cadre medicale militare pleacă în SUA pentru a sprijini medicii din Alabama. Orban şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la ceremonia de plecare

Cele 15 cadre medicale şi specialişti ai MApN au plecat spre Statele Unite ale Americii, pentru a oferi sprijin medicilor din Alabama. România dă un ajutor SUA, în baza parteneriatului strategic dintre două state şi semn de solidaritate. Misiunea va dura aproximativ două săptămâni.
 
Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a afirmat că parteneriatul dintre cele două ţări nu a fost niciodată mai puternic.
 
„Parteneriatul strategic dintre cele două ţări ale noastre nu a fost niciodată mai puternic. Această misiune românească, să ofere sprijin americanilor, cu scopul de a trece peste criza COVID-19 este un alt exemplu al relaţiei speciale dintre ţările noastre”, a spus el.
 
Premierul Ludovic Orban a urat succes echipei noastre.
 
„În spiritul solidarităţii şi cooperării între SUA şi România, misiune care are, pe de o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din SUA în lupta cu COVID. Urez succes misiunii noastre ţi folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm între SUA şi România este un solid parteneriat strategic, care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarat premierul Ludovic Orban.
 
Echipa românească este formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în evitarea contaminării. Personalul va sta aproximativ două săptămâni în SUA şi va fi împărţit în mai multe spitale din statul american unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19. Misiunea reprezintă, în acelaşi timp, şi un schimb de experienţă privind metodele de combatere a epidemiei de coronavirus.
 
Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.
 
---
15 cadre medicale şi specialişti ai Ministerului Apărării au plecat, luni dimineaţa, în Statele Unite ale Americii pentru a sprijini medicii din statul Alabama. Echipa românească este formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în evitarea contaminării. Personalul va sta aproximativ două săptămâni în SUA şi va fi împărţit în mai multe spitale din statul american unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19.
 
Misiunea reprezintă, în acelaşi timp, şi un schimb de experienţă privind metodele de combatere a epidemiei de coronavirus.
 
Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici