Cadrele militare disponibilizate, în retragere şi rezervă, împotriva recalculării pensiilor
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă protestează faţă de noile dispoziţii legislative privind pensiile militare şi apreciază că "sub nicio formă" nu trebuie semnate şi depuse formularele prin care se solicită recalcularea pensiilor.
Cadrele militare disponibilizate, în retragere şi rezervă, împotriva recalculării pensiilor (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)
"Sub nicio formă nu trebuie să dăm curs semnării şi depunerii formularelor prin care să solicităm recalcularea pensiilor", susţine Sindicatul.
"Protestăm, în numele legii, faţă de modul în care Guvernul României, prin personaje sinistre gen Boc, Oprea, Şeitan, a adus la o stare de umilinţă incredibilă pilonii independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi ordinii constituţionale în stat - armata şi forţele de ordine", se arată într-un comunicat al membrilor Sindicatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă critică Legea 119 din 2010, hotărârea de Guvern 735 din 2010 şi instrucţiunile de aplicare a acestor acte normative, apreciind că aceste acte au un caracter "neconstituţional", "antieuropean", "antidemocratic" şi contrar principiului neretroactivităţii legii, stipulat în Constituţie.
Sindicatul acuză, de asemenea, "batjocorirea şi umilirea fără limite a militarilor şi poliţiştilor rezervişti care au singura vină că au jurat pe viaţă să fie 24 de ore din 24 în slujba naţiunii şi au respectat şi respectă ad-literam contractul lor cu ţara". Totodată, asociaţia consideră că România se manifestă, prin actualii săi conducători, "ca ţară bananieră cu deplin haos şi viaţă de junglă".
MApN a anunţat săptămâna trecută că ministrul a semnat un ordin pentru aplicarea, în MApN, a HG pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, care simplifică procedura de obţinere a adeverinţelor de venit şi statuează responsabilităţi pentru structurile din minister implicate.
Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de MApN, conducerea ministerului "întreprinde toate demersurile instituţionale, inclusiv la nivel parlamentar, pentru ca, în această perioadă economică dificilă prin care trece ţara noastră, reglementarea sistemului de pensii militare şi recalcularea lor să nu afecteze cadrele militare care şi-au dedicat întreaga viaţă slujirii ţării, sub jurământ militar, printr-o muncă plină de greutăţi şi riscuri".
În acest context, ministrul Gabriel Oprea a semnat Ordinul M.101 din 23 august pentru aplicarea, în Ministerul Apărării Naţionale, a Hotărârii Guvernului 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.
Conform comunicatului, ordinul ministrului Apărării este "în primul rând menit să înlăture un circuit birocratic nedrept, pe care pensionarii militari trebuiau să îl parcurgă în procesul de recalculare a pensiilor, astfel încât efortul în acest demers va reveni instituţiei militare".
Astfel, prin Ordinul ministrului Apărării se simplifică procedura de obţinere a adeverinţelor de venit şi se statuează responsabilităţi pentru structurile din MApN implicate în procesul de recalculare a pensiilor.
"Alături de această iniţiativă, eforturile MApN pentru menţinerea la acelaşi nivel, în urma recalculării, a pensiilor militare mai mici de 3000 de lei, sunt un semnal ferm de susţinere a drepturilor pensionarilor militari. Ministrul apărării naţionale consideră că statul trebuie să îşi respecte obligaţiile faţă de militari, de pensionarii militari şi veteranii de război, aşa cum aceştia au slujit ţara, în virtutea jurământului militar. Acest principiu a constituit punctul de plecare în demersurile privind drepturile militarilor, pensionarilor militari şi veteranilor de război şi va sta în continuare la baza oricăror iniţiative şi acţiuni ale ministerului în acest domeniu", subliniază comunicatul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO