Calea ferată dintre Constanţa şi Mangalia va fi electrificată şi reabilitată

  • Doi operatori economici au depus oferte la procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de elecrificare şi reabilitare ale liniei de cale ferată Constanţa - Mangalia.
  • Investiţia se face cu fonduri europene.
Urmărește
160 afișări
Imaginea articolului Calea ferată dintre Constanţa şi Mangalia va fi electrificată şi reabilitată

Calea ferată dintre Constanţa şi Mangalia va fi electrificată şi reabilitată

Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, doi operatori economici au depus oferte la procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de elecrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Constanţa - Mangalia, investiţie finanţată din fonduri nerambursabile, capitolul Proiecte de electrificare şi reabilitare cale ferată, cu perioadă de elaborare 2021 - 2030.

Pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de elecrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Constanţa - Mangalia au depus oferte Asocierea Drum Aasfalt - SC Alstom Transport SA şi Asocierea IC Ictas Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. - Rotary Construcţii Mentenanţă.

Valoarea estimată a achiziţiei publice (proiectare şi execuţie lucrări) este de 1.317.921.813,80 fără TVA, sursă de finanţare fiind asigurată din fonduri nerambursabile, capitolul Proiecte de electrificare şi reabilitare cale ferată, cu perioadă de elaborare 2021 – 2030, şi de la Bugetul de Stat.

Durata pentru elaborarea proiectului tehnic va fi de 10 luni şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Obiectivele specifice ale contractului sunt: electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată existent, pentru creşterea vitezei de circulaţie până la 120 km/h; dublarea tronsoanelor de cale ferată simplă, acolo unde necesitatea satisfacerii traficului prezent şi de viitor o impune; modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor, a spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, a zonelor comerciale şi asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu mobilitate redusă; sistematizarea staţiilor CF; montarea elementelor de siguranţă pentru călători - balustrade, rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, garduri de protecţie între linii etc.; modernizarea echipamentului de telecomunicaţii, inclusiv a sistemului de informare a publicului călător.

Obiectivele generale ale programului de Electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Constanţa - Mangalia sunt: reducerea timpului de călătorie, prin creşterea vitezei de circulaţie pe întregul tronson şi eliminarea necesităţii schimbării locomotivei în staţia Constanţa; creşterea numărului de trenuri de călători, prin îmbunătăţirea capacităţii de circulaţie şi sporirea gradului de siguranţă; grafic de mers cadenţat; optimizarea traficului de marfă de tranzit, prin introducerea tracţiunii electrice; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a impactului negativ asupra mediului; reducerea consumului de energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici