California are cei mai agresivi şoferi din SUA, potrivit Forbes

Un studiu realizat de Forbes arată că şoferii din unele state americane se confruntă cu „furie la volan”. Cei mai agresivi şoferi par să fie cei din California.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului California are cei mai agresivi şoferi din SUA, potrivit Forbes

California are cei mai agresivi şoferi din SUA, potrivit Forbes

Studiul Forbes, citat de Kron4, a analizat mai multe categorii diferite şi a dat un procent de şoferi care au raportat anumite comportamente de confruntare şi apoi a dat fiecărui stat un scor de la 0 la 100 pe baza acestor constatări.

Printre comportamentele analizate de Forbes s-au numărat: forţarea de a ieşi de pe şosea, împiedicarea de a fuziona sau de a schimba benzile de circulaţie, tăierea intenţionată a benzii de circulaţie, urmărirea şoferilor şi insultarea sau ameninţarea.

Pe primul loc în topul celor mai conflictuali şoferi se află California, unde aproximativ 47% dintre şoferi spun că un alt şofer le-a tăiat calea intenţionat, iar 32% au fost victimele unor ţipete, insulte, înjurături sau ameninţări.

Acest stat s-a clasat pe un loc fruntaş şi la alte categorii, cum ar fi faptul că un alt şofer a ieşit din vehiculul său pentru a ţipa la el sau pentru a se certa cu el, că un alt şofer a încercat să îi împiedice maşina să intre sau să schimbe banda de circulaţie sau că cineva i-a urmărit intenţionat.

Imediat după California, pe locurile doi şi trei, se află Missouri şi Utah, ambele state înregistrând o mulţime de şoferi care le taie calea în mod intenţionat.

Un procent mare de şoferi din Utah afirmă că au fost victimele unor gesturi nepoliticoase sau jignitoare în timp ce se aflau pe şosea (54%) şi că au fost claxonaţi în semn de frustrare de către alţi şoferi (61%).

Sondajul Forbes i-a întrebat, de asemenea, pe oameni care sunt tipurile de vehicule pe care le-au văzut cel mai des manifestând furie la volan. Camioanele s-au clasat pe primul loc, 33% dintre cei intervievaţi declarând că s-au confruntat cu furie rutieră din partea şoferilor de camioane.

Se pare că şoferii de minivan-uri au fost cei mai puţin agresivi, doar 7% dintre şoferi declarând că au fost supăraţi pe şosea din cauza lor.

O modalitate excelentă de a evita situaţiile cu şoferi agresivi care pot duce la o confruntare, un accident sau chiar mai rău este de a conduce defensiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici