- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Camelia Nicolescu, de la BCCO Bucureşti, condamnată definitiv la închisoare cu executare
Ofiţerul de poliţie judiciară Camelia Nicolescu, de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti, a fost condamnată definitiv de ICCJ la trei ani de închisoare cu executare, pentru că a primit mită 10.000 de dolari pentru a opri cercetările într-un dosar de evaziune fiscală.
Camelia Nicolescu, de la BCCO Bucureşti, condamnată definitiv la închisoare cu executare
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut, joi, decizia de condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a ofiţerului de poliţie judiciară Elisabeta Camelia Nicolescu, dată de Curtea de Apel Bucureşti în decembrie 2009.
Curtea de Apel Bucureşti a decis atunci condamnarea Cameliei Nicolescu - aflată din septembrie 2009 în arest preventiv - la trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi civile şi electorale pentru cinci ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Tottenham, cu Radu Drăguşin în primul 11, a spulberat-o pe Manchester City în deplasare
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
De asemenea, instanţa a decis ca martorul denunţător să primească înapoi suma de 5.000 de lei şi a obligat-o pe Elisabeta Camelia Nicolescu să plătească 500 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Ofiţerul de poliţie judiciară Elisabeta Camelia Nicolescu a fost arestată în 9 septembrie 2009 şi trimisă în judecată în 30 septembrie2009.
Potrivit anchetatorilor, în luna iulie 2009, Nicolescu a pretins 30.000 de euro de la administratorul unei societăţii comerciale din judeţul Ilfov, care ulterior a denunţat-o, pentru a propune o soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de acesta într-un dosar penal în care era cercetat pentru evaziune fiscală.
Camelia Nicolescu a fost prinsă în flagrant delict, în 8 septembrie 2009, de procurorii anticorupţie, după ce a primit de la denunţător 10.000 de dolari, reprezentând o primă tranşă din suma pretinsă cu titlu de mită.
De asemenea, procurorii anticorupţie au mai stabilit că, în cursul anului 2006, Elisabeta Camelia Nicolescu, având spre instrumentare un alt dosar penal în care acelaşi denunţător era cercetat pentru fapte referitoare la transferuri valutare externe suspecte, a primit de la acesta suma de 5.000 de lei pentru a propune o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în dosarul respectiv.
CSM apără reputaţia procurorului Florina Luca în echipa căreia lucra Camelia Nicolescu
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) apără reputaţia procurorului DIICOT Florina Luca, indicat de un ziarist într-un articol ca fiind corupt, după ce Camelia Nicolescu, care lucra în echipa magistratului, a fost arestată pentru luare de mită.
În cererea de apărare a reputaţiei înaintată CSM se arată că articolul de presă relata faptul că "arestările a trei poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Brigada Bucureşti au scos la iveală corupţia din interiorul structurii", în sensul că, în aprilie 2009, Direcţia Naţională Anticorupţie a reţinut în flagrant delict doi ofiţeri de poliţie din cadrul acestei structuri, iar în luna septembrie 2009 a fost reţinut un al treilea ofiţer de poliţie, respectiv Camelia Nicolescu, care, potrivit documentelor obţinute de ziarist, a indicat-o pe procuroarea Florina Lucan ca fiind persoana ce urma să primească o parte din banii cu care a fost prins în flagrant delict poliţistul.
În articol se mai face referire la declaraţia Cameliei Nicolescu conform căreia "comisarul Manea i-a spus că are o "intrare" la procurorul de caz (Florina Lucan) care le-ar putea da o soluţie favorabilă şi, la un moment dat, acelaşi comisar ar fi asigurat-o pe inculpată că "doamna procuror ar fi de acord pentru suma de 10.000 de euro pentru fiecare dintre ei, deci în total ar fi vorba de 30.000 de euro".
În sesizarea formulată, procurorul Floriana Lucan precizează că nu a avut niciodată vreo înţelegere cu vreun poliţist în legătură cu soluţionarea favorabilă a vreunui dosar penal şi, în consecinţă, nici cu inspectorul Camelia Nicolescu sau cu comisarul Eugen Manea. De altfel, în ziua în care Camelia Nicolescu a fost prinsă în flagrant delict, Florina Lucan se afla la Roma, împreună cu o delegaţie de procurori din cadrul DIICOT.
În ceea ce priveşte relaţia sa cu comisarul Manea Eugen, Florina Lucan a precizat că îl cunoaşte pe acesta de aproximativ 12 ani, dar în virtutea relaţiilor de serviciu, în sensul că natura relaţiilor dintre ei a fost strict profesională şi nu de altă natură, aşa cum lăsa să se înţeleagă ziaristul în articolul publicat.
Mai mult, comisarul Manea Eugen, în declaraţiile sale date la DNA, infirmă cele declarate de Camelia Nicolescu şi arată că nu a existat nicio înţelegere între el şi poliţistă sau între el şi Florina Lucan în legătură cu soluţionarea dosarului în care s-au efectuat cercetări referitoare la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală faţă de Ioan Zadic, care a avut calitatea de denunţător la DNA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO