- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.12.2014, 15:17)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu
Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, corectarea ”erorii materiale” din procesul de vot de săptămâna trecută, asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, modificând decizia de respingere şi constatând încuviinţarea arestării preventive a acestuia.
Urmărește
331 afișări
Cătălin Teodorescu (Imagine: www.cdep.ro)
Deputaţii au aprobat această decizie cu 199 voturi pentru, 6 împotrivă, 58 abţineri, modificând hotârârea luată în data de 3 decembrie, când a fost respinsă încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu.
Comisia de numărare a voturilor a constatat, în urma reverificării prezenţei la vot, că au fost prezenţi 291 de deputaţi şi nu 292, cum a apărut iniţial în procesul verbal, deoarece dintr-o eroare materială, secretarul Camerei, care a a făcut atunci prezenţa, l-a trecut prezent pe Marko Attila, deşi acesta nu se afla în ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Ca urmare, numărul celor prezenţi este mai mic cu unul şi, cu 291 deputaţi prezenţi, 146 voturi pentru şi 101 împotrivă, se constată că a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru a încuviinţa arestarea preventivă a deputatului Teodorescu, a menţionat comisia de numărare a voturilor.
Iniţial, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive fusese respinsă la un vot diferenţă.
Liderul deputaţilor PDL Tinel Gheorghe a contestat această procedură de a vota corectarea erorii materiale, arătând că în ziua de 3 decembrie au fost trecuţi prezenţi şi alţi doi deputaţi care nu se aflau în sală, cum ar fi Mircea Dolha, aflat în straăinătate şi Mircea Roşca care este arestat.
”Vă aduc la cunoştinţă că şi Mircea Dolha şi Mircea Roşca au lipsit şi au fost trecuţi prezenţi, Dolha era în concediu în străinătate, iar Roşca era arestat. Aţi votat o eroare”, a spus liderul PDL.
În replică, preşedintele de şedinţă Miron Mitrea a spus că ”dacă este nevoie se vor face din nou corecturile necesare”.
Deputatul PDL Cătălin Teodorescu a solicitat, marţi, în plen, procesul verbal privind votul din data de 3 decembrie asupra arestării sale preventive şi dacă acesta a fost publicată în Monitorul Oficial în termen de 3 zile, pentru a verifica legalitatea deciziilor luate.
”În conformitate cu Constituţia României, hotărârea arestării prevemntive se face cu votul deputaţilor prezenţi. În urma apelului nominal din 3 decembrie, rezultatul este de 339 de deputaţi prezenţi, probă audio video pe site-ul Camerei deputaţilor. Cum aţi ajuns iniţial la 292 şi cum aţi constatat că numai Marko Attila este absent în condiţiile în care au lipsit şi Mircea Dolha aflat în concediu de odihnă aprobat de Camera Deputaţilor şi Mircea Roşca arestat. Deci şi datele prezentate de această dată nu au nicio legătură cu realitatea”, a afirmat Cătălin Teodorescu.
El a cerut documentele adoptate din data de 3 decembrie, când Camera Deputaţilor decisese respingerea arestării sale preventive şi a întrebat dacă acestea au fost publicate în păcat că se întâmplă acest lucru în cel mai înalt for al Româmniei.
”Vă solicit,de asemnea, să-mi puneţi la dispoziţie procesul verbal din data 3 decembrie 2014 prin care s-a stabilit rezultatul votului în privinţa cererii Ministerului de Justiţie, de arestare a subsemnatului şi aş vrea să-mi comunicaţi dacă această hotărâre a fost publicată în Monitorul Oficial cu respectarea termenului legal de 3 zile prevăzut de actul normativ. În aceste condiţii solicit aceste documente pentru a verifica legalitatea deciziilor adoptate”, a spus Teodorescu.
Deputaţii au aprobat, cu 194 voturi pentru, 2 împotrivă şi 44 abţineri, şi corectarea „erorii materiale” şi în cazul procesului de vot în cazul încuviinţării arestării preventive a deputatului Marko Attila, dar în această situaţie nu a fost modificată decizia de încuviinţare a arestării preventive a acestuia. Şi în acest caz, Marko Attila a fusese trecut prezent de către secretarul Camerei, deşi acesta nu se afla în ţară.
Astfel, la votul pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Marko Attila au fost prezenţi 304, nu 305 câţi au fost menţionaţi în 3 decembrie, dintre care 171 pentru şi 111 împotrivă.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Teodorescu şi Marko rămân fără imunitate. Plenul va lua act de corectarea erorii materiale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe