- Home
- Social
- (20.05.2021, 13:33)
- Elena Gusa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Camera pornită la cursurile online ar putea deveni obligatorie. Ce spun elevii
- Camera pornită la ore ar putea fi o măsură obligatorie.
- Raluca nu susţine o astfel de idee şi spune că nu e acelaşi lucru ca la şcoală.
- Profesorii nu au putut avea feedback din partea elevilor, din cauza camerei închise.
- Narcis: Pot să simt că am o conexiune cu profesorul.
Urmărește
1211 afișări
Camera pornită la cursurile online ar putea deveni obligatorie. Ce spun elevii
Pentru o structură şcolară mai clară, Ministrul Educaţiei a venit cu o nouă propunere. El spune că predarea online cu camera deschisă ar putea intra în contractul de şcolarizare.
Atât elevii, cât şi studenţii sunt revoltaţi. Raluca a auzit vestea şi nu e de acord. Ea spune că se simte incomod în online. Simte o presiune mult mai mare.
„Cred că ne violează, pur şi simplu, intimitatea, pentru că nu suntem într-o sală de curs, nu suntem la şcoală, suntem la noi acasă, în camerele noastre. Mi se pare prea mult. Ni se cer prea multe, au foarte multe pretenţii de la noi şi cerinţe în condiţiile în care ei nu ne oferă atât de multe, în situaţia pandemiei”, a spus Raluca, elevă.
Profesorii nu au putut avea feedback din partea elevilor, mai ales când s-a lucrat cu camera video închisă. Din acest motiv, Felix Godeanu, profesor, susţine iniţiativa. El spune, însă, că internetul e cel mai mare inamic.
„În situaţia în care internetul va funcţiona foarte bine peste tot, atunci da, este o măsură binevenită, este o măsură de bun simţ şi nu ar trebui neapărat implementată prin lege, ci efectiv fiecare profesor, fiecare elev ar trebui să ajungă la acest acord”, a afirmat Felix Godeanu, profesor.
Sunt şi cazuri de studenţi care îşi deschid camera voluntar. Este şi cazul lui Narcis, care simte că poate fi mai atent la ore aşa.
„Cred că este o idee foarte bună, în marea majoritate a orelor momentul acesta nu prea se practică, pentru că nici profesorii nu mai fac obligatoriu acest lucru, dar eu încerc să aplic cât de mult pot camera, pentru că e un beneficiu foarte mare. Pot să mă şi concentrez la ore, să simt că am o conexiune cu profesorul respectiv”, a spus Narcis Lunceanu, student.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Câţi elevi au fost prezenţi la şcoală miercuri, în Bucureşti. Trafic blocat în tot oraşul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe