Camera unui hotel din Alba Iulia, rezervată pentru Centenarul Unirii cu 500 de euro

Camera unui hotel din Alba Iulia a fost rezervată, în avans, cu 500 de euro pentru două nopţi, în perioada în care se va sărbători, la Alba Iulia, Centenarul Unirii, tariful fiind mai mare cu 350 la sută faţă de cel obişnuit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1108 afișări
Imaginea articolului Camera unui hotel din Alba Iulia, rezervată pentru Centenarul Unirii cu 500 de euro

Camera unui hotel din Alba Iulia, rezervată pentru Centenarul Unirii cu 500 de euro (Imagine: Dan Lungu/ Arhiva Mediafax Foto)

Persoane care doresc să sărbătorească Centenarul Unirii în Alba Iulia, oraş în care s-a hotărât şi semnat actul Marii Uniri, au plătit în avans pentru două nopţi de cazare într-o cameră de hotel, cu toate facilităţile incluse, suma de 500 de euro, pentru perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2018.

Administratorul unităţii de cazare a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, că acea cameră se rezervă în zilele obişnuite din an cu circa 70 de euro pentru o noapte, iar în preajma zilei de 1 decembrie 2018, datorită cererii foarte mari, preţul a ajuns la 250 de euro.

În anii trecuţi, în preajma zilei de 1 decembrie, în Alba Iulia şi împrejurimi nu se mai găsea nicio unitate de cazare disponibilă, după ce zeci de mii se persoane au ales să sărbătorească Ziua Naţională a României în Oraşul Marii Uniri.

În municipiul Alba funcţionează peste 20 de hoteluri şi pensiuni, care dispun de peste 1.000 de locuri de cazare.

La 100 de ani de la Marea Unire, mai multe organizaţii patriotice, administraţia locală şi judeţeană, dar şi unele partide politice doresc construirea unui monument al Unirii în municipiul Alba Iulia, iar lucrările ar trebui să înceapă curând, având în vedere că ridicarea acestuia ar dura mai bine de un an.

PNL a cerut, recent, Guvernului să finanţeze sărbătoarea centenarului Marii Uniri, precizând că este nevoie de 15 milioane de lei pentru Monumentul Unităţii Naţionale de la Alba Iulia.

Totodată, administraţia publică judeţeană cer finanţare pentru reabilitarea Muzeului Naţional al Unirii, al Sălii Unirii, al Palatului Principilor, alBibliotecii Batthyaneum, al Catedralei Încoronării şi a casei lui Camil Velican, care a fost primul primar român al oraşului Alba Iulia.

Tot pentru pregătirea Centenarului Marii Uniri, au început lucrările la Câmpia Libertăţii din Blaj, locul unde, în 1848, la Marea Adunare Naţională, circa 40.000 de români au strigat ”Noi vrem să ne unim cu ţara!”. Costurile depăşesc cinci milioane de lei şi sunt susţinute de Consiliul Judeţean şi Primăria Blaj.

În dimineaţa zilei de 1 Decembrie 1918, în Sala Unirii din Alba Iulia, pe atunci cazinou militar, 1.228 de delegaţi din Transilvania au hotărât Unirea cu România.

În 27 iulie 1990, Parlamentul a decis ca 1 Decembrie să devină Ziua Naţională a României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici