Camere de termodetecţie, folosite pentru găsirea copilului dispărut la Rânca

Operaţiunile de căutare a copilului în vârstă de şapte ani care a dispărut, joia trecută, din staţiunea gorjeană Rânca au fost reluate, miercuri, cu ajutorul a şapte poliţişti de frontieră din Constanţa şi Teleorman, care folosesc aparate de termodetecţie.

Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului Camere de termodetecţie, folosite pentru găsirea copilului dispărut la Rânca

Camere de termodetecţie, folosite pentru găsirea copilului dispărut la Rânca (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La acţiunea de căutare participă aproximativ o sută de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti, cărora li se adaugă şapte poliţişti de frontieră din judeţele Constanţa şi Teleorman, care au adus patru aparate de termodetecţie. Acestea pot detecta o persoană, în cazul în care este în viaţă, de la aproximativ doi kilometri în câmp deschis şi de la circa un kilometru în zonă împădurită.

De asemenea, la operaţiunile de căutare, care se desfăşoară pe versanţii din zona cabanelor din Rânca, participă şi doi câini specializaţi în descoperirea cadavrelor. Aceştia au fost folosiţi la căutări şi cu o zi în urmă, când nu au descoperit niciun indiciu despre locul în care s-ar putea afla băiatul, Costea Velcev.

Şeful Poliţiei Gorj, comisarul şef Viorel Caragea, a declarat, marţi, că acţiunile de căutare a băiatului de şapte ani dispărut, joia trecută, vor continua şi o lună, dacă va fi nevoie, pentru găsirea acestuia.

Echipele poliţişti, jandarmi şi salvamontişti au scotocit, marţi, atât zona din apropierea cabanei în care s-a aflat băiatul cu bunicii săi, cât şi pe distanţe mult mai mari, de până la 25 de kilometri, în locuri apreciate ca fiind extrem de greu accesibile.

Unii dintre membrii echipelor de căutare au povestit la revenirea din teren că, prin munţi, s-au întâlnit cu urşi, porci mistreţi şi căprioare.

Şeful Poliţiei Gorj spunea că, deocamdată, căutările nu au dus la descoperirea niciunui indiciu despre locul în care s-ar putea afla băiatul.

Conform lui Caragea, cel mai probabil copilul s-a rătăcit în munţi, după ce acesta a fost văzut ultima dată în viaţă pe un drum, la 200 de metri de cabană, în apropierea unei păduri.

"Ştim foarte clar că băiatul iubea pădurea, dar se temea să intre în ea, şi era îndrăgostit de animale. A fost văzut ultima dată pe un drum din apropierea unei păduri, lângă o stână de oi, la câteva ore după ce îi spusese mamei sale la telefon că văzuse măgăruşii ciobanilor şi era foarte încântat de aceste animale. Ce putem crede mai mult decât că s-a rătăcit în lipsa oricărui alt indiciu? Să sperăm că se va repeta situaţia fericită de acum câţiva ani, când, la sfârşit de iarnă, am găsit o fată în viaţă după o săptămână de rătăcire pe munte, la 25 de kilometri de locul în care fusese văzută ultima dată", a declarat, marţi, Caragea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici