Camion încărcat cu gaz lichefiat, răsturnat în Arad. Traficul a fost deviat

  • Un camion încărcat cu gaz lichefiat s-a răsturnat, duminică seara, pe o şosea din judeţul Arad.
  • Traficul a fost deviat.
Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului Camion încărcat cu gaz lichefiat, răsturnat în Arad. Traficul a fost deviat

Camion încărcat cu gaz lichefiat, răsturnat în Arad. Traficul a fost deviat

UPDATE: Există scurgeri de lichid după accidentul din Arad

Există scurgeri de lichid după accidentul din Arad, astfel că pompierii intervin pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor.

„La ora 21.00 a ajuns echipa din cadrul societăţii comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna. În urma reevaluării efectuate împreună cu reprezentanţii societăţii comerciale, s-a constatat că există o fisură la nivelul autocisternei care prezintă scurgeri de lichid. Astfel, pentru îndepărtarea oricărui pericol, începând cu ora 21:30, pompierii militari arădeni intervin cu trei linii de furtun pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor. Totodată, pentru a asigura necesarul de apă, tehnica de intervenţie a fost suplimentată cu o autospecială de stingere de capacitate mare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad. De asemenea, la locul evenimentului urmează să ajungă şi un reprezentant al Gărzii de Mediu pentru evaluarea situaţiei”, informează IGSU.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Accidentul s-a produs între localităţile Odvos şi Conop. Un camion care transporta gaz lichefiat, respectiv stiren monomer stabilizat, o substanţă uşor inflamabilă care necesită măsuri suplimentare de siguranţă, s-a răsturnat în afara drumului.

În acest sens, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu o autospecială CBRN şi o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad. S-a intervenit de îndată pentru crearea unui perimetru de siguranţă, pe o rază de 800 de metri.

Nu există scurgeri vizibile din autocisternă, însă, având în vedere că substanţa transportată este uşor inflamabilă, se impune asigurarea unui perimetru de siguranţă.

Totodată, nu se impune evacuarea localnicilor, întrucât accidentul a avut loc în afara localităţii.

Şoferul a ieşit din vehicul în condiţii de siguranţă, refuzând transporul la spital.

În aceste momente, se aşteaptă sosirea unei echipe din cadrul societăţii comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, pentru a efectua transvazarea substanţei inflamabile, în depline condiţii de siguranţă.

Traficul rutier a fost deviat pe D.J. 682.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici