Campania de testare gratuită a auzului, până în 30 martie în Capitală şi alte nouă oraşe
Campania de testare gratuită a auzului, demarată în 1 martie în Capitală şi alte nouă oraşe ale ţării, va fi prelungită până la sfârşitul lunii, ca urmare a numărului mare de solicitări, se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.
Campania de testare gratuită a auzului, până în 30 martie în Capitală şi alte nouă oraşe (Imagine: Shutterstock)
După demararea programului de testare gratuită a auzului, tot mai mulţi români au devenit conştienţi de importanţa diagnosticării problemelor de sănătate ale sistemului auditiv, numărul de solicitări fiind foarte mare, precizează iniţioatorul campaniei, Clinica Audio-Optica, care a decis prelungirea programului până la sfârşitul lunii martie.
Testarea gratuită s-a realizat în cabinetele de audiologie ale clinicii, dotate cu aparatură de ultimă generaţie, iar examinarea a constat într-o serie de investigaţii precum: audiograma tonală, audiograma vocală, vizitatorii beneficiind inclusiv de interpretarea rezultatelor.
"Pacienţii depistaţi cu deficienţe de auz au fost diagnosticaţi, informaţi şi consiliaţi de către specialişti instruiţi în Germania, astfel încât să beneficieze de soluţii complete pentru repunerea în formă şi chiar pentru reintegrarea socială totală (în cazurile de surditate)", se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Testarea gratuită a auzului se realizează la cabinetele clinicii din Bucureşti, Braşov, Buzău, Bacău, Iaşi, Craiova, Deva, Cluj, Slatina şi Ploieşti.
Statisticle arată că în prezent numărul persoanelor cu scăderi de auz depăşeşte ca procent pe cel al persoanelor cu probleme de văz, potrivit studiilor, 12 - 14 la sută din populaţia globului suferind de pierderi de auz.
Totodată, numărul tinerilor care au o pierdere de auz este în creştere deoarece aceştia obişnuiesc să asculte muzică la volum ridicat la playere sau ipod-uri şi frecvetează discoteci.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO