Prima pagină » Social » Reţeta de cozonac dezvăluită de Majestatea Sa Margareta. Ce se mănâncă an de an, de Paşte, la masa regală

Reţeta de cozonac dezvăluită de Majestatea Sa Margareta. Ce se mănâncă an de an, de Paşte, la masa regală

Reţeta de cozonac dezvăluită de Majestatea Sa Margareta. Ce se mănâncă an de an, de Paşte, la masa regală
Ana Obretin
16 apr. 2020, 21:03, Social
Tradiţiile de Paşte se păstrează cu sfinţenie în Familia Regală a României. Chiar dacă anul acesta sărbătorile sunt altfel pentru noi toţi, nimeni nu ne opreşte să facem pregătirile din casă ca de obicei.
 
În Săptămâna Mare, Majestatea Sa Margareta ne-a invitat în bucătăria de la Castelul Săvârşin, ca să ne arate cum se pregăteşte pentru masa de Paşte.
 
Primul pe listă este cozonacul. Plin de nucă şi cacao. Urmează pasca, făcută după o reţetă de familie.
 
„E o reţetă specială, de la soacra mea, pe care a făcut-o ani de zile. Acum am învăţat-o şi eu”, spune Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.
 
Umplutura pentru pască este un amestec de brânză, stafide, coajă de lămâie, portocală.
 
Majestatea Sa ne-a arătat şi cum putem vopsi ouăle de Paşte, cât mai natural.
 
„Punem ouăle într-un lichid special, care le va colora. Vor deveni roşii. E ecologic, nu folosim ceva chimic”, spune aceasta. 
 
Mesajul Majestăţii Sale e simplu: trecem printr-un moment dificil, dar putem cu toţii păstra tradiţiile, chiar şi în izolare.
 
 
 
 
 
 
 
…………………
 
 
 
Link: https://www.youtube.com/watch?v=nN7coV5gP-s
 
 
 
(ILUSTRATIE TC 2.10  TC OUT 2.20 – face cozonac)
 
(ILUSTRATIE TC IN 5.21  TC OUT  5.31 – scoate cozonacul şi pasca din cuptor)