- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.11.2011, 16:00)
- Geanina Sandu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Campanie de informare privind cancerul la plămâni: Radiografii pulmonare gratuite, între 4 şi 30 noiembrie
Liga Română de Cancer lansează, în noiembrie, o campanie de informare şi educare privind implicaţiile cancerului la plămâni, sub mesajul "Respiră adânc şi gândeşte-te bine!", în centrele Euromedic urmând să fie făcute 600 de radiografii pulmonare gratuite pentru persoanele interesate.
Urmărește
2138 afișări
Campanie de informare privind cancerul la plămâni: Radiografii pulmonare gratuite, între 4 şi 30 noiembrie (Imagine: Shutterstock)
Campania se va derula între 4 şi 30 noiembrie, perioadă în care vor avea lor mai multe acţiuni cu scopul de a atrage atenţia publicului în ceea ce priveşte cancerul pulmonar, precum şi măsurile de prevenire şi diagnosticare a acestui tip de afecţiune, potrivit unui comunicat de vineri al Ligii Române de Cancer.
Totodată, în aceeaşi perioadă, cei interesaţi pot efectua o radiografie pulmonară gratuită în centrele Euromedic România din Arad, Bucureşti - Fundeni, Constanţa şi Petroşani, pe baza voucherelor disponibile pe site-urile www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org şi www.euromedic.ro. Numărul total al radiografiilor pulmonare gratuite care se vor realiza în Centrele de Diagnostic Imagistic Euromedic este de 600, câte 150 pentru fiecare centru din aceste oraşe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Bolojan: Înainte de a face o reformă a statului trebuie făcută o reformă a lumii politice
-
Lituania, disponibilă să trimită militari în Ucraina şi avertizează asupra atacurilor hibride ruseşti
-
Ce spun analiştii economici despre motivele care au stat în spatele votului antisistem
"Prin această campanie dorim să oferim oamenilor cât mai multe informaţii cu privire la cancerul pulmonar, astfel încât să conştientizeze importanţa unui control preventiv anual, pentru ca această afecţiune să poată fi depistată şi tratată la timp. Campania de luptă împotriva cancerului pulmonar este o campanie de educare şi responsabilizare a populaţiei din România, prin care vrem să tragem un semnal de alarmă asupra statisticilor în ceea ce priveşte numărul bolnavilor de cancer la plămâni - să fie cât mai mic", a precizat vicepreşedinteşe Ligii Române de Cancer, medicul Iustina Fusu, citată în comunicat.
Preşedintele Euromedic România, medicul Anca Petca spune că implicarea Euromedic în depistarea şi tratarea cancerului reprezintă una din direcţiile definitorii ale activităţii companiei pe plan european.
"Considerăm că este important să ne implicăm activ şi să ajutăm sistemul naţional de sănătate şi populaţia din România prin efectuarea celor 600 de investigaţii imagistice - radiografii pulmonare - pe parcursul lunii noiembrie, ca partener al campaniei iniţiate de Liga Română de Cancer. Totodată, sprijinim extinderea iniţiativei noastre la nivel naţional şi recomandăm preluarea ei de cât mai mulţi colegi şi clinici medicale, mai ales din sectorul privat", spune Anca Petca, în acelaşi comunicat.
Radiografia pulmonară este o investigaţie cu raze X şi din acest motiv, pentru efectuarea ei, medicii recomandă ca pacientul să aibă un bilet de trimitere simplă, obţinut de la medicul de familie. Nu este vorba despre un bilet de trimitere folosit în relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Cancerul pulmonar este cea mai frecventă formă de cancer din lume, cu incidenţă maximă la bărbaţi şi pe locul doi la femei, după cancerul mamar. Anual, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu acestă formă de cancer, pe plan mondial, la fiecare 30 de secunde acest flagel făcând câte o victimă umană. Diagnosticat din timp, cancerul de plămâni poate fi vindecat.
Cancerul pulmonar este definit de reproducerea unor celule anormale în interiorul plămânului, fiind o formă de cancer foarte agresiv şi rapid evolutiv. Celulele canceroase - se grupează în formaţiuni de tip ciorchine sau excrescente de formă tumoreică. Aceste formaţiuni se pot localiza la nivelul plămânlui - denumite tumori pulmonare primare, sau se pot separa şi migra, putându-se fixa şi creşte şi în alte zone ale corpului, caz în care pacientul se confruntă cu una sau mai multe tumori secundare, sau metastaze.
Cancerul la plămâni poate fi descoperit în timpul unui control de rutină sau poate fi recunoscut după semnele şi simptopatologia care persistă pe o perioadă mai îndelungată. Este extrem de importantă identificarea şi cunoaşterea acestor semne, iar în cazul în care intervine o schimbare în starea de sănătate, persoana în cauză trebuie să se prezinte la un control de specialitate, pentru a preveni boala sau agravarea acesteia, potrivit sursei citate.
Campania beneficiază de sprijinul companiilor Roche România şi Euromedic România.
Citește pe alephnews.ro: Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
PROSPORT.RO
Călin Georgescu sau Elena Lasconi? Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe