- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.03.2013, 19:01)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Campanie pentru conştientizarea violenţei împotriva copiilor, iniţiată de "Salvaţi Copiii"
Campania "Copiii fără etichete" pentru conştientizarea violenţei împotriva copiilor, lansată marţi, de "Salvaţi Copiii, are printre obiective şi generarea unei schimbări de atitudine faţă de copii şi de modul de educare în principalele două medii care îi formează, familia şi şcoala.
Urmărește
305 afișări
Campanie pentru conştientizarea violenţei împotriva copiilor, iniţiată de "Salvaţi Copiii" (Imagine: Catalin Abagiu / MediafaxFoto)
"Campania a fost gândită ca o sursă de soluţii pentru una din cele mai stringente probleme cu care se confruntă societatea românească astăzi: violenţa împotriva copiilor, o realitate de necontestat în principalele două medii care îi formează pe aceştia, respectiv familia şi şcoala, cu efecte directe asupra echilibrului emoţional al copiilor" a declarat, marţi, cu ocazia lansării campaniei, preşedintele executiv al organizaţiei "Salvaţi copiii", Gabriela Alexandrescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Potrivit Gabrielei Alexandrescu, mesajul-cheie al campaniei este acela de a ajuta cu adevărat copiii să devină "Oameni Mari", dacă vor fi crescuţi fără etichetele educaţionale tradiţionale: bătaie, umilinţă, jigniri, stigmatizare pe criterii sociale sau etnice.
"Campania urmăreşte conştientizarea violenţei împotriva copiilor din societatea românească, generarea unei schimbări de atitudine faţă de această violenţă, precum şi generarea unei schimbări de paradigmă în educaţia copiilor, prin înlocuirea practicilor violente cu metode educaţionale pozitive, respectarea copilului în locul umilirii lui, renunţarea la indiferenţă şi acceptare faţă de violenţa împotriva copiilor", a mai spus Alexandrescu.
Potrivit iniţiatorilor, sloganele campaniei sunt: "Etichetele din copilărie prind viaţă în adulţi. Dezlipeşte eticheta! Copiii crescuţi fără etichete se fac Oameni Mari", eticheta fiind conceptul care sintetizează toate formele de violenţă împotriva copilului.
Pe lângă prezentarea rezultatelor unui studiu privind abuzul la adresa copiilor, campania urmăreşte mobilizarea bloggerilor pentru combaterea violenţei împotriva copiilor, o "campanie de conştientizare" referitoare la efectele etichetelor din copilărie asupra viitorilor adulţi, care va fi derulată în mediul online şi outdoor, un concert cu ocazia zilei de 1 iunie, pentru promovarea parentingului pozitiv şi a unei educaţii fără etichete, precum şi un program de grădiniţe estivale pentru copiii romi, pentru a încuraja şcolarizarea acestora şi integrarea lor socială.
Îniţiatorii l-au prezentat, ca ambasador al campaniei, pe Cristian China-Birta, care şi-a asumat, împreună cu Blogal Initiative, mobilizarea bloggerilor pentru ca aceştia să combată violenţa împotriva copiilor.
Potrivit iniţiatorilor campaniei, mobilizarea blogosferei va avea loc între 19 martie şi 18 aprilie, fiecare blogger având posibilitatea de a scrie "în stilul lui, folosind propriile lui exemple şi poveşti". loggerii participanţi vor fi incluşi într-un e-book realizat în cadrul campaniei, împreună cu cel puţin un articol.
"Echipa Salvaţi Copiii România pune la dispoziţia bloggerilor interesaţi de proiect un banner care să marcheze intrarea lor în campanie, pentru această cauză. Bloggerii participanţi vor primi o diploma simbolică pentru recunoaşterea efortului şi a implicării lor, alături de Salvaţi Copiii", a mai spus Gabriela Alexandrescu.
Campania "Copiii fără etichete" se va desfăşura în perioada martie-octombrie 2013.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul