CAMPANIE pentru selecţia copiilor supradotaţi şi susţinerea lor prin pregătire diferenţiată

Copiii cu vârste între 5 şi 14 ani pot fi înscrişi în campania naţională pentru selecţia supradotaţilor, aceştia urmând să fie selectaţi printr-o testare gratuită, după care vor fi susţinuţi printr-o pregătire diferenţiată.

Urmărește
2169 afișări
Imaginea articolului CAMPANIE pentru selecţia copiilor supradotaţi şi susţinerea lor prin pregătire diferenţiată

CAMPANIE pentru selecţia copiilor supradotaţi şi susţinerea lor prin pregătire diferenţiată (Imagine: Shutterstock)

Asociaţia Centrul Gifted Education pentru copii supradotaţi a lansat, luni, testarea naţională screening preliminară pentru identificarea copiilor cu abilităţi înalte. Proiectul vizează să descopere copii supradotaţi şi susţinerea printr-o educaţie diferenţiată, pentru dezvoltarea lor la întregul potenţial, se arată un comunicat al organizaţiei neguvernamentale, remis agenţiei MEDIAFAX.

"Testarea Naţională Screening se va realiza online accesând site-ul www.mintistralucite.ro, unde copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani îşi pot descoperi şi testa, gratuit, inteligenţa şi potenţialul. Prin simpla accesare a site-ului, copiii pot alege testul în funcţie de grupa de vârstă din care fac parte. Candidaţii care trec cu bine testul pot alege să participe la selecţia naţională din 2014, urmând să participe la noi teste de inteligenţă la nivel internaţional, urrmătoarea etapă în selecţie având loc în perioada 26 aprilie - 18 mai", a precizat sursa citată.

Testarea online poate fi dată fără limită de timp, participanţii fiind incluşi, pe tot parcursul anului, în selecţia permanentă a centrului şi informaţi în legătură cu activităţile de dezvoltare a potenţialului. Testul are dificultate medie şi vizează verificarea cunoştinţelor generale ale copiilor, perspicacitatea, creativitatea, vederea în spaţiu, inteligenţa emoţională şi spirituală.

"Nu este un test de stabilire a coeficientului de inteligenţă, ci unul care ne ajută să scoatem la iveală acele capacităţi deosebite ale copiilor care pot trece neobservate la şcoală. Acest test poate fi pentru mulţi paşaportul către un centru de excelenţă pentru copiii supradotaţi, Centrul Gifted Education, care beneficiază de un program academic extracurricular specializat pentru copiii supradotaţi, de profesori talentaţi şi de cele mai bune tehnologii didactice, validate la nivel internaţional", a declarat Monica Gheorghiu, managerul şi unul dintre fondatorii Asociaţiei "Centrul Gifted Education".

Gifted Education este primul centru dedicat exclusiv copiilor supradotaţi, cărora le oferă educaţia potrivită, pe măsura abilităţilor lor. Prin natura cursurilor predate, asociaţia ţine cont de vulnerabilităţile la care sunt expuşi copiii supradotaţi, îi ajută să se integreze în societate şi să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale.

"O minte sclipitoare nu se poate dezvolta fără susţinerea necesară. Pe cât de înalte sunt abilităţile, pe atât de mari sunt şi vulnerabilităţile şi riscurile sociale cu care copiii supradotaţi se confruntă. Deşi posedă capacităţi excepţionale, copiii supradotaţi nu pot excela fără susţinere. Pe lângă nevoi speciale de asistenţă academică, este necesar un program care să ţină cont de intensitatea lor emoţională, curiozitatea înaltă, nevoia de a fi încurajaţi pe domenii de pasiuni şi interes, de dezvoltarea lor holistică, emoţională şi socială, prin înţelegere, acceptare, suport şi încurajare", a mai spus Gheorghiu.

Potrivit Asociaţiei Centrul Gifted Education, pe site-ul www.mintistralucite.ro pot fi găsite informaţii legate de Testarea Naţională Screening şi testele dedicate vârstelor 5-14 ani, plus informaţii care să susţină orice cititor să fie mai bine informat în legătură cu supradotarea şi cum să recunoască un copil supradotat.

"Vizitatorul online va găsi informaţii despre miturile supradotării şi va fi mai bine echipat prin înţelegerea termenilor şi a definiţiilor legate de supradotare. Va găsi un punct de plecare ca părinte. Un portret de copil. Imagini care să îl inspire pe copil şi să îşi înţeleagă modul de operare mental. Ce spun copiii despre noi. Cum să te inscrii la Şcoala Leonardo Gifted School. Care sunt testele internaţionale oferite de Centrul Permanent de Testare. Ultimele noutăţi din presa de specialitate. Ce înseamnă 'excelenţa'. Pasaportul nostru: 100% satisfacţie în rândul copiilor supradotaţi. Cum să propui o întrebare de test. Un MuzicoTest propus de dr. Iamandescu pentru copiii foarte creativi şi cu talent muzical. Cum să ne contactezi - prin formular sau direct", a adăugat sursa citată.

Centrul Gifted Education este o asociaţie non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte, printr-o educaţie de excelenţă, promovând şi utilizând o curriculă validată la nivel internaţional de descoperire şi dezvoltare a abilităţilor naturale şi a potenţialului copiilor, modele de bune practici în educaţie, reţele de profesori talentaţi, experţi şi profesionişti în educaţie.

Proiectul este auditat şi recomandat de Universitatea Internaţională CEU Business School şi Johns Hopkins Carey School of Business.

Totodată, Centrul Gifted este partener al Universităţii Bucureşti - Facultatea de Ştiinţele Educaţiei şi Psihologie şi membru European Council for High Ability ( ECHA) şi World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC).

Proiectul Testarea Naţională Screening se desfăşoară în cadrul unui proiect mai larg, sponsorizat de BCR, cu scopul educaţiei formale, non-formale şi informale a copiilor supradotaţi, în vederea stopării risipei inutile a inteligenţei acestor copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici