Campanie pentru strângerea de ajutoare destinate sinistraţilor din Galaţi, în sectorul 4

Autorităţile locale din sectorul 4 anunţă iniţierea unei campanii pentru strângerea de ajutoare destinate persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor de miercuri din judeţul Galaţi, alimentele şi bunurile pentru acestea urmând să fie colectate în şase locuri.

Urmărește
521 afișări
Imaginea articolului Campanie pentru strângerea de ajutoare destinate sinistraţilor din Galaţi, în sectorul 4

Campanie pentru strângerea de ajutoare destinate sinistraţilor din Galaţi, în sectorul 4 (Imagine: Mediafax Foto)

Ca urmare a situaţiei dificile cu care se confruntă locuitorii din localităţile afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi, Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus înfiinţarea unor puncte de colectare a ajutoarelor. Astfel, cele şase containere, achiziţionate recent de Primăria Sectorului 4, care au funcţionat până în prezent, ca puncte de prim ajutor în caz de caniculă, vor deveni locaţii în care oamenii cu suflet, sensibili la drama cu care se confruntă semenii lor, vor putea dona îmbrăcăminte, încălţăminte, apă potabilă, alimente neperisabile, pături şi orice alte obiecte pe care le consideră utile gospodăriilor afectate de inundaţii", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Primăria Sectorului 4.

Cele şase puncte de colectare a ajutoarelor se află la Piaţa Sudului (pe platou şi la capătul liniilor de troleibuz 73, 74 şi 77), pe bd.Şincai (vizavi de Parcul Tineretului), la Piaţa Progresul, în Piaţa Străduinţei şi la staţia de metrou Brâncoveanu.

Potrivit sursei citate, campania va începe vineri, colectarea ajutoarelor având loc în fiecare zi, inclusiv sâmbăta şi duminica, în intervalul 9.00 - 19.00.

Şi Primăria Sectorului 2 a anunţat că vine în ajutorul sinistraţilor, fiind trimisă în judeţul Galaţi o instalaţie pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei în situaţii de urgenţă.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale, care au atins 110 l/mp, formându-se viituri pe versanţi, au provocat pagube importante în 17 localităţi din judeţ, fiind evacuate 519 persoane.

Inundaţiile au afectat 700 de locuinţe, în unele apa atingând un metru înălţime, precum şi peste 500 de curţi şi grădini.

Potrivit raportărilor Prefecturii Galaţi, cele mai grave pagube s-au înregistrat în comuna Cudalbi, unde 500 de case şi tot atâtea curţi şi grădini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri.

Potrivit unui bilanţ de joi seară, în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi, nouă persoane şi-au pierdut viaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici